PITA OD CEPKANIH KORA: Şprema se OČAS POSLA, a postoji i POSNA verzija!


IZVOR: Republika/M.Ognjenović - 24.12.2023 | 07:00


Oduševićete se ukusom!

Foto: youtube/printscreen/Bokina kuhinja
PITA OD CEPKANIH KORA: Şprema se OČAS POSLA, a postoji i POSNA verzija!

Mnoge moderne domaćice gledaju da se sve spremi što pre u kuhinji, a da ukus bude jednako dobar kao da su satima provele u pripremi, 

Ovo je definitivno najlakši recept za pitu sa sirom jer sve što je potrebno jeste da se poređaju sastojci u tri sloja.  Možete da je pravite kako za doručak, tako i za večeru i ručak

Sastojci:

  • 500 g kora 
  • 400 g belog sira po želji 
  • 3 jajeta 
  • 100 ml jogurta 
  • 50 ml ulja 

Priprema:

Kore isecite na trake nožem ili makazama. Pleh od rerne obložite pek papirom, pa poređajte kore, tako da skroz pokriju dno. Preko pospite sir koji ste izdrobili viljuškom, opet da pokrijte celo dno. Zatim u posudi umutite jaja sa jogurtom i uljem. Začinite po želji, a onda prelijte preko sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

Foto: youtube/printscreen/Bokina kuhinja

Priprema pite od cepkanih kora

 

Ako trenutno postite evo drugog predloga

Sastojci:

  • 150 g soje u ljuspicama
  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 3 struka praziluka
  • 3 glavice crnog luka
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode

Priprema: 

Potopite soju u vrelu vodu i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Iseckajte praziluk i crni luk pa ih propržite tako da omekšaju. Dodajte oceđenu soju i pržute još koji minut. Dodajte so i biber po ukusu. 

Takođe, kore isecite na trake nožem ili makazama. Pleh od rerne obložite pek papirom, pa poređajte kore, tako da skroz pokriju dno pa poprskajte vodom  i dodajte fil tako da sve zajedno na kraju umutite, da se dobije jedna smesa.Ostavite malo cepkane kore i dodajte na sam kraj.  Pecite na 180 stepeni. 

Prijatno! 

BONUS VIDEO: