NOVOGODIŠNJI PREDLOZI ZA DEKORACIJU HRANE: Iako deluje komplikovano NIJE, a daje posebnu ČAR trpezi (FOTO)


IZVOR: N.J. - 30.12.2023 | 12:30


Najlepši načini za dekoraciju hrane!

Foto: Instagram/arinakysh, Tiktok
NOVOGODIŠNJI PREDLOZI ZA DEKORACIJU HRANE: Iako deluje komplikovano NIJE, a daje posebnu ČAR trpezi (FOTO)

Ako se samo malo potrudite za Novu godinu dobićete svoju trpezu uz snova. Nisu vam potrebni nikakvi ekskluzivni sastojci već samo malo truda i volje da biste spremili ovu čarobnu trpezu i obradovali najmilije.

Prvi predlog

Na okruglu dasku stavite ruzmarin po ivicama. Čašu od vina iskoristite da napravite ružice od čajne. Čajnu je potrebno savijati ka unutra, detaljnije pogledajte na slici ispod.

Potom napunite dasku sirom, kačkavaljem, keksom i grožđem. Najbolje je da namirnice birate prema onome što će vaši gosti jesti, jer osim što treba da bude dekorativno, neka bude i jestivo.

Foto: TikTok/patricia_arruda

Ovako treba postaviti čajnu na dasku za posluživanje

Drugi predlog

Još jedna ideja krajnje jednostavna i zanimljiva. Uzmite štapiće odnosno grisine. Preko u obliku jelke stavite rastopljenu čokoladu. Dok je sve toplo pospite šarene mrvice preko.

Foto: Instagram/arinakysh

Novogodišnja jelka od čokolade

Kapice

Kora:

120 grama izdrobljenog keksa za dno
50 grama otopljenog maslaca

Čizkejk nadev:

  • 450 grama mekog krem ​​sira
  • 50 grama kisele pavlake
  • 90 grama šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 jaja


Prelivi:

  • šlag i jagode

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Iskoristite papirnati kalup za mafine. Na dno stavite sastojke od kojih se sastoji kora, a potom čvrsto pritisnite čašom kako bi bilo lepše. Pecite koru oko 5 munuta, pa izvadite i ostavite da se ohladi. Mikserom promešajte krem sir i kiselu pavlaku dok ne postane glatko, a onda po potrebi dodajte šećer i vanilu dok se sve ne sjedini. Umešajte takođe jedno po jedno jaje. Podelite nadev na 12 mafina i pecite do 20 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Foto: Instagram/arinakysh

Novogodišnje kapice od žutog fila

Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na radnoj ploči, a nakon toga prebacite u frižider da se ohladi minimum jedan, a najviše četiri sata. Stavite šlag i jagode.

Na vrhu ukrasite nekim voćem po želji, ne moraju jagode.

Prijatno! 

BONUS VIDEO: