NIJEDNE NISU MEKANE KAO FRANCUSKE: Glavna tajna je OVO, a recept je skoro identičan kao naš!
IZVOR: N.J. - 27.12.2023 | 14:30
Filujte ih po ukusu i uživajte.
Francuske palačinke su znatno mekše od običnih, iako ne postoji neka posebna tajna u sastojcima odnosno pripremi. Ako želite da ulepšate dan kako članovima porodice tako i sebi, probajte ove palačinke. Da bi bile mekane, potrebno je da sastojke dodajete ovim redosledom i svaki put ih lepo sjedinite. Možete ih filovati nekim slanim sosom, eventualno kremom, džemom, šta god da izaberete uživaćete u ukusu.
Pogledajte u nastavku recept.
Sastojci:
- 225 grama brašna (8 kašika)
- 40 grama šećera (3 kašike)
- prstohvat soli
- 3 jaja
- 500 mililitara toplog mleka
- 40 grama maslaca
- ekstrakt vanile
Foto: shutterstock
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, šećer i prstohvat soli. Sve zajedno promešajte ručnom mutilicom. Razbijete tri jaja i dodajte u brašno. Kada ste ručnom mutilicom sjedinili brašno i jaja, u smesu dodajte toplo mleko. Mleko sipajte malo po malo, i sjedinjujte kako se ne bi stvorili grumuljice.
Maslac stavite u mikrotalasnu i otopite. Dodajte ga direktno u smesu koju ste pripremili. Nakon toga, sipajte ekstrakt vanile. Mešajte oko minut brzim pokretima ručnom mutilicom.
Nakon svih ovih koraka, smesu izlijete u tiganj i pečete dok ne bude zlatne boje sa obe strane. To radite dok ne potrošite svu smesu. Palačinke neće biti masne, već taman mekane i spremne za služenje.
Filujte ih po želji i uživajte. Nakon toga složite ih na jedan lep, novogodišnji tanjir i poslužite se.
Prijatno!