PRASEĆE PEČENJE, ALI IZ RERNE: Otkrijte tajnu HRSKAVE kore, nećete verovati koliko je sočno i ukusno
IZVOR: N.J. - 02.01.2024 | 07:15
Uživajte u sočnom mesu.
Praseće pečenje je nezaobilazno jelo tokom praznika. Svaka druga porodica baš za Božić, priprema ovo jelo. Servirajte ukusno meso i uživajte u sočnosti. Ako ste ljubitelj hrskave kore i sočnog mesa, onda je ovaj recept za pečeno prase upravo ono što vam treba. Evo šta vam je potrebno i kako da pripremite ovo fantastično jelo kod kuće.
Sastojci:
- praseće pečenje
- so
- biber
- beli luk
- limun
- ruzmarin
- voda
Foto: shutterstock
Priprema:
Prvo, dobro operite praseće pečenje i osušite ga. Zatim napravite mešavinu soli, bibera, sitno iseckanog belog luka, limunovog soka i ruzmarina, i utrljajte ga ravnomerno po mesu. Ostavite meso da odstoji neko vreme kako bi upilo arome začina.
Potom, sipajte hladnu vodu u pleh tako da prekrije dno, i stavite pripremljeno meso u pleh. Zagrejte rernu na 250 stepeni i stavite pleh unutra. Nakon nekoliko minuta, smanjite temperaturu na 150 -160 stepeni i pecite meso oko pet sati. Povremeno dodajte vodu kako bi meso ostalo sočno i mekano.
Ukoliko želite da postignete dodatnu hrskavost kožice, pred sam kraj pečenja možete nakratko pojačati temperaturu.
Ovaj recept će vam omogućiti da pripremite praseće pečenje sa savršeno hrskavom koricom i neodoljivo sočnim mesom. Uživajte u pripremi i obedovanju sa svojim najdražima! Da bi bilo ukusno, ključni su začini, a ako imate svoju provereno dobru kombinaciju koju volite, probajte tako da spremite meso.
Prijatno!