NEĆETE PROBATI BOLJU PITU KROMPIRUŠU: Bez kora i formiranja testa, samo prelijete OVIM i uživate (FOTO)
IZVOR: N.J. - 03.01.2024 | 07:15
Najjednostavniji način za pripremu.
Pita krompiruša ovoga puta priprema se izuzetno jednostavno. Bez razvlačenja testa i kora, sastoji se od podloge od krompira i prelivenog testa. Veoma je lako da se pripremi, a ukus je potpuno drugačiji od svega na šta ste navikli kada se spomene pita krompiruša.
Sastojci:
- 600 grama krompira
- jedan crni luk
- 3 jaja
- 150 grama brašna tip 500
- prašak za pecivo
- 170 mililitara vode
- 2 - 3 kisela krastavca
- majonez
- 80 mililitara jogurta
Foto: YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce
Priprema:
Krompir oljuštite, a onda ga stavite u vodu. Sklonite sa strane dok ljuštite luk. Potom, luk isecite na kockice. Tiganj stavite na ringlu da se greje ulje. Kada se ulje zagrejalo, dodajte luk i dinastajte. Krompir narendajte na krupno rende. Kada je luk dobio zlatnu boju sklonite ga sa ringle. Potom dodajte rendani krompir, pa vratite sve zajedno na ringlu. Dodajte začin po želji.
U činiji razbijte tri jaja, malo posolite i sjedinite ručnom mutilicom. Da bi se smesa bolje sjedinila, dodajte jogurt oko 80 mililitara. Ponovo sjedinite ručnom mutilicom, pa dodajte prašak za pecivo. Sve mešajte ručnom mutilicom, uz dodavanje vode kako bi se razbile grumuljice.
Krompir i luk koji ste sjedinili na ringli stavite na papir za pečenje. Poređajte i napravite koru od smese od luka i krompira.
Smesu koju ste napravili premažite preko krompira i luka. Na vrh stavite malo susama po želji.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.
Pitu okrenite naopačke i pospite sitno iseckanim kiselim krastavcima. Po želji premažite majonezom.
Prijatno!