POSNI SLANI ŠTAPIĆI SA PIVOM: Uz dodatak susama potpuno će vas očarati, napravite ih kao dodatak PRAZNIČNOJ TRPEZI


IZVOR: N.J. - 05.01.2024 | 17:30


Sigurno ste ih bar jednom do sada jeli.

Foto: YouTube/Miss Tatjana
POSNI SLANI ŠTAPIĆI SA PIVOM: Uz dodatak susama potpuno će vas očarati, napravite ih kao dodatak PRAZNIČNOJ TRPEZI

Slani štapići su odličan način da uživate u testu na današnji dan. Posni štapići spremaju se veoma jednostavno. Testo se formira prvo mikserom, a onda rukama. Kada se testo dobro izmesi onda se doda susam kako bi bilo mnogo ukusnije i lepše. Peče se veoma kratko, te će te na trpezi ubrzo imati slane štapiće.

Možete ih napraviti danas i uživati u njima ili ih spremiti za Badnje veče i poslužiti gostima.

Odlično se kombinuju uz tradicionalna jela koja Srbi služe za praznike.

Sastojci:

  • 200 mililitara ulja
  • 200 mililitara piva
  • jedna kašika soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 grama brašna
  • 100 grama susama

Foto: shutterstock

Recept za posne slane štapiće

Priprema:

U činiji pomešajte ulje i pivo, a onda umutite mikserom. Dok mutite dodajte kašiku soli i prašak za pecivo. Brašno dodajte kašiku po kašiku dok sve mutite mikserom. Kada je testo umućeno mikserom pokrijte krpom i ostavite ga tako 10 minuta.

Testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu. Mesite ga rukama oko pet minuta. Povremeno dodajte brašno i mesite. Testo rasklagijajte što više možete, potom pospite susamom. Susam rukama utisnite.

Testo presecite po sredini, a onda ga formirajte na trake. Savijajte testo, pa štapiće prvo stavite na papir za pečenje. Dobijene štapiće pecite u prethodno zagrejanoj rerni.

Pecite na oko 200 stepeni 15 minuta sve dok ne dobiju zlatnu boju. Kada se ohlade prebacite ih na tanjir i poslužite.

Uživajte!

BONUS VIDEO: