URNEBES SALATA - JEDNA OD NAJTRAŽENIJIH ZA PRAZNIKE: Savršena je uz pečenje ili roštilj, a pravi se tako JEDNOSTAVNO
IZVOR: N.J. - 08.01.2024 | 07:15
Obogatiće vašu trpezu.
Urnebes salata obično se servira uz neko meso i odličnog je ukusa. Ima pikantan ukus, kremasta je, a uz dodatak sira koji je i osnova recepta, je uživanje za sva nepca. Možete je kupiti već pripremljenu u marketima ili sami spremiti kod kuće. Veoma je jednostavno da se pripremi, a u nastavku imate recept za urnebes salatu koja će obogatiti vašu trpezu u svakom trenutku.
Ova salata posebno je popularna za Božić i druge praznike kada svaka porodica želi da ima raznovrsnu trpezu.
Sastojci:
- 500 grama sira
- 4 kašike ajvara (ili pečene paprike koju ste sitno naseckali)
- 3 čena belog luka
- so, biber
- 1 kašika ulja
- 1 kašika ljute mlevene paprike
- 1 kašika ljute crvene paprike
Foto: shutterstock
Priprema:
U činiji stavite sir. Potom ga isitnite viljuškom. Ako imate presu za beli luk na taj način isitnite tri čena belog luka ili ga stavite u blender. U posudu dodajte tri kašike ajvara. Pospite paprikom. Sjedinite sve kašikom i videćete kako sir poprima lepu svetlo narandžastu boju.
Po želji dodajte malo soli i bibera kako bi ukus bio intenzivniji. Ponovo sve sjedinite kašikom, odnosno promešajte nekoliko puta. Kada boja postane ujednačena onda možete da prestanete sa mešanjem. Dodajte još oko jednu kašiku ajvara i polovinu male kašikice soli. Sve sjedinite kašikom.
U smesu stavite jednu kašiku ulja. Po želji na vrhu dodajte malo crvene paprike kao dekoraciju. Servirajte na trpezi i uživajte u ukusu savršene, domaće urnebes salate.
Uživajte!