URNEBES SALATA - JEDNA OD NAJTRAŽENIJIH ZA PRAZNIKE: Savršena je uz pečenje ili roštilj, a pravi se tako JEDNOSTAVNO


IZVOR: N.J. - 08.01.2024 | 07:15


Obogatiće vašu trpezu.

Foto: YouTube/Bokina kuhinja
URNEBES SALATA - JEDNA OD NAJTRAŽENIJIH ZA PRAZNIKE: Savršena je uz pečenje ili roštilj, a pravi se tako JEDNOSTAVNO

Urnebes salata obično se servira uz neko meso i odličnog je ukusa. Ima pikantan ukus, kremasta je, a uz dodatak sira koji je i osnova recepta, je uživanje za sva nepca. Možete je kupiti već pripremljenu u marketima ili sami spremiti kod kuće. Veoma je jednostavno da se pripremi, a u nastavku imate recept za urnebes salatu koja će obogatiti vašu trpezu u svakom trenutku.

Ova salata posebno je popularna za Božić i druge praznike kada svaka porodica želi da ima raznovrsnu trpezu.

Sastojci:

  • 500 grama sira
  • 4 kašike ajvara (ili pečene paprike koju ste sitno naseckali)
  • 3 čena belog luka
  • so, biber
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika ljute mlevene paprike
  • 1 kašika ljute crvene paprike

Foto: shutterstock

Recept za domaću urnebes salatu

Priprema:

U činiji stavite sir. Potom ga isitnite viljuškom. Ako imate presu za beli luk na taj način isitnite tri čena belog luka ili ga stavite u blender. U posudu dodajte tri kašike ajvara. Pospite paprikom. Sjedinite sve kašikom i videćete kako sir poprima lepu svetlo narandžastu boju.

Po želji dodajte malo soli i bibera kako bi ukus bio intenzivniji. Ponovo sve sjedinite kašikom, odnosno promešajte nekoliko puta. Kada boja postane ujednačena onda možete da prestanete sa mešanjem. Dodajte još oko jednu kašiku ajvara i polovinu male kašikice soli. Sve sjedinite kašikom.

U smesu stavite jednu kašiku ulja. Po želji na vrhu dodajte malo crvene paprike kao dekoraciju. Servirajte na trpezi i uživajte u ukusu savršene, domaće urnebes salate.

Uživajte!

BONUS VIDEO: