PUSLICA TORTA JE REDOVNA NA TRPEZI ZA SVAKI VAŽAN DOGAĐAJ: Nema domaćice koja ne zna RECEPT, a topi se u ustima
IZVOR: N.J. - 10.01.2024 | 07:15
Pripremite je na ovaj način.
Kremasta torta koja će se dopasti svakoj domaćici je pred vama.
Kora:
- 10 jaja
- 540 gr šećera
- 1 kašika sirćeta
Fil:
- 10 žumanaca
- 8 kašika šećera
- 9 kašika brašna
- 700 ml mleka
- 400 gr oraha
- 250 gr margarina
- 250 gr šećera u prahu
Fil od šlaga:
- 100 grama šlaga u prahu
- 200 ml mleka
Foto: YouTube/Moja mala kuhinja
Priprema:
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih na najjačoj brzini. Postepeno dodavati 540 grama šećera i mutiti takođe. Nakon pet minuta smanjiti brzinu miksera i mutiti uz kašiku sirćeta. Tu smesu razliti u pleh koji je obložen papirom za pečenje.
Koru peći dva sata na 120 stepeni u zavisnosti od vaše rerne. Kada se ohladi prepoloviti je na pola.
Fil:
Staviti mleko da se kuva oko 500 mililitara. U preostalih 200 mililitara mleka dodajte osam kašika šećera i žumanca. Onda sipajte i brašno pa sjedinite ručnom mutilicom. U proključalo mleko dodajte prethodno sjedinjenu smesu. Sve vreme mešajte i pazite da ne zagori. To radite dok se fil ne zgusne. U topao fil potom dodajte mlevene orahe.
Umutite zajedno margarin i šećer u prahu. Ohlađen fil postepeno dodajte u margarin (fil sa mlevenim orahom).
Fil od šlaga:
Umutite šlag u prahu i hladno mleko.
Na ispečenu koru stavite oko polovinu orah krema, a potom polovinu šlaga preko. Onda opet koru, ostatak fila od oraha i šlag krem na vrh. Tortu ostavite da se ohladi oko dva sata. Ako želite dodatno da je ukrasite umutite 500 grama šlag krema sa 300 mililitara hladnog mleka i to stavite na vrh nakon hlađenja.
Uživajte!