PUSLICA TORTA JE REDOVNA NA TRPEZI ZA SVAKI VAŽAN DOGAĐAJ: Nema domaćice koja ne zna RECEPT, a topi se u ustima


IZVOR: N.J. - 10.01.2024 | 07:15


Pripremite je na ovaj način.

Foto: YouTube/Moja mala kuhinja
PUSLICA TORTA JE REDOVNA NA TRPEZI ZA SVAKI VAŽAN DOGAĐAJ: Nema domaćice koja ne zna RECEPT, a topi se u ustima

Kremasta torta koja će se dopasti svakoj domaćici je pred vama.

Kora:

  • 10 jaja
  • 540 gr šećera
  • 1 kašika sirćeta

Fil:

  • 10 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  •  9 kašika brašna
  • 700 ml mleka
  • 400 gr oraha
  •  250 gr margarina
  • 250 gr šećera u prahu

Fil od šlaga:

  • 100 grama šlaga u prahu
  • 200 ml mleka

Foto: YouTube/Moja mala kuhinja

Kako se priprema puslica torta

Priprema:

Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih na najjačoj brzini. Postepeno dodavati 540 grama šećera i mutiti takođe. Nakon pet minuta smanjiti brzinu miksera i mutiti uz kašiku sirćeta. Tu smesu razliti u pleh koji je obložen papirom za pečenje.

Koru peći dva sata na 120 stepeni u zavisnosti od vaše rerne. Kada se ohladi prepoloviti je na pola.

Fil:

Staviti mleko da se kuva oko 500 mililitara. U preostalih 200 mililitara mleka dodajte osam kašika šećera i žumanca. Onda sipajte i brašno pa sjedinite ručnom mutilicom. U proključalo mleko dodajte prethodno sjedinjenu smesu. Sve vreme mešajte i pazite da ne zagori. To radite dok se fil ne zgusne. U topao fil potom dodajte mlevene orahe.

Umutite zajedno margarin i šećer u prahu. Ohlađen fil postepeno dodajte u margarin (fil sa mlevenim orahom).

Fil od šlaga:

Umutite šlag u prahu i hladno mleko.

Na ispečenu koru stavite oko polovinu orah krema, a potom polovinu šlaga preko. Onda opet koru, ostatak fila od oraha i šlag krem na vrh. Tortu ostavite da se ohladi oko dva sata. Ako želite dodatno da je ukrasite umutite 500 grama šlag krema sa 300 mililitara hladnog mleka i to stavite na vrh nakon hlađenja.

Uživajte!

BONUS VIDEO: