ĆUFTE U SOSU SA ŠPAGETAMA: Kada jednom ovo budete probali, zaboravićete na bolonjeze!


IZVOR: M.O. - 29.01.2024 | 17:30


Vreme je da ovo napokon probate!

Foto: youtube/printscreen/Kuhar Jean-Pierre
ĆUFTE U SOSU SA ŠPAGETAMA: Kada jednom ovo budete probali, zaboravićete na bolonjeze!

Ako ste ljubitelji testenina ali i mlevenog mesa, sigurno će vam se ovaj recept svideti. Ova dva sastojka će se idealno spojiti, a već viđeni bolonjez će postati prošlost kada jednom ovaj način probate. 

Ono što je važno napomenuti jeste da za ovo jelo vam ne trebaju posebne veštine, veoma se lako i jednostavno spremaju. Dovoljno je da pratite tačan recept i detaljna upustva. 

Recept za ćufte u sosu sa špagetama

Foto: youtube/printscreen/Kuhar Jean-Pierre

Najbolji recept za ćufte u sosu sa špagetama

Sastojci:

Ćufte

  • 450 g mlevenog mesa, (najbolje bi bilo goveđe)
  • jedna šolja prezli,
  • kašika peršuna, 
  • kašika parmezana,
  • 1/4 kašičice crnog bibera,
  • 1/8 kašičice belog luka u prahu, 
  • jedno jaje. 

Sos

  • Jedan crni luk, 
  • pet čenova belog luka, 
  • 1/4 maslinovog ulja, 
  • 800 g oljuštenog paradajza, 
  • dve kašičice soli, 
  • jedna kašičica šećera,
  • jedan lovorov list, 
  • 200 ml paradajz pirea,
  • 3/4 kašičice bosiljka, 
  • 1/2 kašičice crnog bibera. 

Priprema: 

U posudi promešajte melveno meso, prezle, peršun, parmezan, biber, beli luk u prahu i jaje. Dobro promešajte i napravite 12 loptica. Držite u frižideru dok se ne ohlade.

Na tihoj vatri na maslinovom ulju ispržite crni i beli luk. umešajte paradajz, so, šećer i lovorov list. Poklopite, smaljite temperaturu i pustite da se kuva oko 90 minuta. Umešajte paradajz pire, bosiljak, biber i ćuftice i kuvajte još 30 minuta.

Špagete skuvajte po uputstvu i preko njih servirajte ćufte sa sosom. Prijatno! 

BONUS VIDEO: