ĆUFTE U SOSU SA ŠPAGETAMA: Kada jednom ovo budete probali, zaboravićete na bolonjeze!
IZVOR: M.O. - 29.01.2024 | 17:30
Vreme je da ovo napokon probate!
Ako ste ljubitelji testenina ali i mlevenog mesa, sigurno će vam se ovaj recept svideti. Ova dva sastojka će se idealno spojiti, a već viđeni bolonjez će postati prošlost kada jednom ovaj način probate.
Ono što je važno napomenuti jeste da za ovo jelo vam ne trebaju posebne veštine, veoma se lako i jednostavno spremaju. Dovoljno je da pratite tačan recept i detaljna upustva.
Recept za ćufte u sosu sa špagetama
Foto: youtube/printscreen/Kuhar Jean-Pierre
Sastojci:
Ćufte
- 450 g mlevenog mesa, (najbolje bi bilo goveđe)
- jedna šolja prezli,
- kašika peršuna,
- kašika parmezana,
- 1/4 kašičice crnog bibera,
- 1/8 kašičice belog luka u prahu,
- jedno jaje.
Sos
- Jedan crni luk,
- pet čenova belog luka,
- 1/4 maslinovog ulja,
- 800 g oljuštenog paradajza,
- dve kašičice soli,
- jedna kašičica šećera,
- jedan lovorov list,
- 200 ml paradajz pirea,
- 3/4 kašičice bosiljka,
- 1/2 kašičice crnog bibera.
Priprema:
U posudi promešajte melveno meso, prezle, peršun, parmezan, biber, beli luk u prahu i jaje. Dobro promešajte i napravite 12 loptica. Držite u frižideru dok se ne ohlade.
Na tihoj vatri na maslinovom ulju ispržite crni i beli luk. umešajte paradajz, so, šećer i lovorov list. Poklopite, smaljite temperaturu i pustite da se kuva oko 90 minuta. Umešajte paradajz pire, bosiljak, biber i ćuftice i kuvajte još 30 minuta.
Špagete skuvajte po uputstvu i preko njih servirajte ćufte sa sosom. Prijatno!