MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA I MLEVENOG MESA: Bogato jelo za prave GURMANE!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 05.02.2024 | 07:15
Čuveno jelo koje je bar jednom nedeljno na trpezi.
Musaka od pečenih paprika je malo drugačija od tradicionalne, ali podjednako lepa. Mešavina mesa, fila i pečenih paprika dopašće se svima. Jednostavna priprema, malo sastojaka, a zasitno jelo koje će oduševiti sve ukućane. Ako još napravite neku poslasticu nakon musake, to će biti pravi užitak.
Mi predlažemo tortu san snova, sa krem bananicama i bananama.
U nastavku pogledajte jednostavan recept za musaku od pečenih paprika koju možete spremiti kod kuće.
Sastojci:
- 10 većih pečenih paprika
- glavica crnog luka
- peršunov list
- 500 grama mlevenog mesa
- 1 dcl ulja
- 150 grama pirinča
- 200 grama kisele pavlake
- so, vegeta, biber
- 4 jaja
Foto: youtube.com
Priprema:
Luk sitno iseckajte i prelijte polovinom ulja od navedene, dodajte mu i peršun. Pirinač operite i uključite da se kuva. Kada se luk ispržio dodajte meso i kuvan pirinač. Dovoljno je da meso samo malo promeni boju jer će se u rerni još peći. U meso dodajte začine po ukusu. U posebnoj činiji pomešajte jaja i kiselu pavlaku. Rernu uključite da se greje i podmažite vatrostalnu posudu. Na dno stavite paprike koje su iz komada. Dodajte deo fila od mesa i umućene pavlake. Zatim stavljate papriku i tako sve do kraja dok ne potrošite smesu. Musaka treba da se završi filom od jaja. Posle 30 minuta na najjačoj temperaturi, musaka je gotova. Oko 5 minuta pred kraj skinite poklopac da može lepo da porumeni.
Uživajte!