MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA I MLEVENOG MESA: Bogato jelo za prave GURMANE!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 05.02.2024 | 07:15


Čuveno jelo koje je bar jednom nedeljno na trpezi.

Foto: youtube.com
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA I MLEVENOG MESA: Bogato jelo za prave GURMANE!

Musaka od pečenih paprika je malo drugačija od tradicionalne, ali podjednako lepa. Mešavina mesa, fila i pečenih paprika dopašće se svima. Jednostavna priprema, malo sastojaka, a zasitno jelo koje će oduševiti sve ukućane. Ako još napravite neku poslasticu nakon musake, to će biti pravi užitak.

Mi predlažemo tortu san snova, sa krem bananicama i bananama.

U nastavku pogledajte jednostavan recept za musaku od pečenih paprika koju možete spremiti kod kuće.

Sastojci:

  • 10 većih pečenih paprika
  • glavica crnog luka
  • peršunov list 
  • 500 grama mlevenog mesa
  • 1 dcl ulja
  • 150 grama pirinča
  • 200 grama kisele pavlake
  • so, vegeta, biber
  • 4 jaja

Foto: youtube.com

Recept za musaku od pečenih paprika

Priprema: 

Luk sitno iseckajte i prelijte polovinom ulja od navedene, dodajte mu i peršun. Pirinač operite i uključite da se kuva. Kada se luk ispržio dodajte meso i kuvan pirinač. Dovoljno je da meso samo malo promeni boju jer će se u rerni još peći. U meso dodajte začine po ukusu. U posebnoj činiji pomešajte jaja i kiselu pavlaku. Rernu uključite da se greje i podmažite vatrostalnu posudu. Na dno stavite paprike koje su iz komada. Dodajte deo fila od mesa i umućene pavlake. Zatim stavljate papriku i tako sve do kraja dok ne potrošite smesu. Musaka treba da se završi filom od jaja. Posle 30 minuta na najjačoj temperaturi, musaka je gotova. Oko 5 minuta pred kraj skinite poklopac da može lepo da porumeni. 

Uživajte! 

BONUS VIDEO: