ZAPEČEN HLEB SA SIROM: Iskoristite BAJAT, dobićete odličan dodatak za sve obroke!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 02.02.2024 | 07:15
Prilog koji ćete obožavati i sigurno usvojiti.
Recept za zapečen hleb sa kačkavaljem možete spremiti očas posla, a dobićete pun ukus koji svi vole. Kada nemate ideju za jelo, a imate bajat hleb, ovo će mu vratiti svežinu, a biće preukusan. Po želji možete premazati hleb jajetom, ali u ovom receptu priprema je malo drugačija. Hleb premažete rastopljenim maslacem, a onda ga napunite kačkavaljem ili možete dodati šunku i kečap, pa to možemo nazvati i pica hlebom.
U nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
- jedan hleb
- 20 grama otopljenog putera
- 300 grama kačkavalja po želji
- origano
- 80 mililitara ulja
- dva čena belog luka
Foto: YouTube/Milica Mihailović
Priprema:
U pleh stavite mast sa svih strana podjednako. U isti pleh, bez papira, direktno stavite hleb koji ćete peći. Hleb četkicom premažite otopljenim puterom. Zapeći u rerni. Spremite blender, jer to će vam trebati za sledeći korak.
U blender stavite kocku kačkavalja (oko 150 grama), potom dodajte ulje, može i maslinovo, dva čena belog luka i origano. Stavite poklopac od blendera i blendajte dok se sastojci unutar ne sjedine. Zasecite hleb nožem na tanje kriške, ali nemojte ih odvajati od podloge hleba, već samo toliko da se može kačkavalj ubaciti između kriški.
Smesu koju ste izblendali stavite između svake kriške. Na vrh stavite izrendan kačkavalj drugi deo, takođe oko 150 grama. Takav hleb vratite u isti pleh, ali na papir za pečenje. Vratite u rernu da se kačkavalj zapeče i rastopi.
Služite dok je toplo i uživajte!
BONUS VIDEO: