ZAPEČENA BORANIJA SA PAVLAKOM: Jelo za koje se traži tanjir više, omiljeni ručak SVIM generacijama!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 02.02.2024 | 16:30
Ako spremite na ovaj način boraniju, svi će je voleti.
Zapečena boranija sa pavlakom je idealna za svaki obrok, a možete je pripremiti veoma jednostavno. Raznovrsno povrće, preliveno pavlakom i jajima niko neće odbiti, ako se to jelo nađe na trpezi. U nastavku pogledajte recept i kako da pripremite zapečenu boraniju sa pavlakom.
Sastojci:
- 50 mililitara ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 1 veći iseckan paradajz
- 1 crvena i 1 zelena paprika
- 450 grama zamrznute boranije
- biber i beli luk u prahu
- 1 kašičica crvene, slatke začinske paprike
- vegeta, seckan peršun
- 2 jaja
- 180 grama kisele pavlake
- 100 grama rendanog kačkavalja
Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze
Priprema:
U tiganju zagrejte malo ulja, potom dodajte sitno seckan crni luk i posolite. Poklopite i dinstajte oko pet minuta. Jednu veću šargarepu isecite na kolutove i dinstajte. Posle pet minuta dodajte paradajz pa dinstajte oko 10 minuta poklopljeno. Dodajte crvenu i zelenu papriku, dinstajte oko pet minuta. U šerpu ili tiganj dodajte boraniju. Dinstajte još pet minuta. Od začina sipajte pola kašičice bibera, beli luk u prahu i začinsku papriku. Takođe, dodajte vegetu jednu kašiku i suv peršun malu kašičicu. Sve dobro promešajte. Boraniju prebacite u vatrostalni pekač. Poravnajte.
U tanjiru umutite dva jaja i 180 grama kisele pavlake. Kada sjedinite dodajte i rendani kačkavalj. Smesu pospite preko povrća, na vrh stavite još malo rendanog kačkavalja po želji. Pospite origanom i susamom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno!