KANELONI - RECEPT KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Testenina na ITALIJANSKI način, zaigraće vam nepca!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 07.02.2024 | 07:15


Italijanski predlog za ručak koji uvek oduševi.

Foto: Shutterstock
KANELONI - RECEPT KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Testenina na ITALIJANSKI način, zaigraće vam nepca!

Kaneloni su italijanska testenina koja se puni mlevnim mesom i peče u paradajz sosu. U pitanju je suva testenina koja skuplja sočnost od fila i mesa i veoma je ukusna. Ako niste vični u kuhinji, ovo je pravi recept za vas. Pavlaku za kuvanje i kačkavalj stavite na vrh testa kako biste upotpunili ukuse, a možete i smanjiti količinu, ako smatrate da će tako jelo biti mnogo "jako".

Sastojci:

  • jedna kutija kanelona
  • 500 grama mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • so 
  • paradajz sos
  • mala pavlaka za kuvanje
  • 300 grama kačkavalja
  • paradajz pire

Foto: youtube.com/Fabio Viviani

Recept za kanelone

Priprema:

U blenderu sameljite dve glavice crnog i tri čena belog luka dok ne bude potpuno sitno. Sipajte ulje da se zagreje i stavite da se prži luk. Kada su luk malo "zarumeneo" dodajte meso i paradajz sos. Pržite sve dok se meso ne isprži potpuno. Dok se meso prži dodajte začine po izboru. Potom, sipajte i tri pune kašike paradajz pirea. Da bi se bolje sjedinilo, nakon pet minuta sipajte još dve kašike. Paradajz pire stavite na dno vatrostalne posude. Neka bude deblji sloj, kako bi se lepo zapeklo.

Da biste lepo napunili kanelone, možete meso staviti u kesu, pa onda probušiti vrh i tako istiskati meso. Potom kanelone ređajte u paradajz sos. Izrendajte kačkavalj. Prelijete malom pavlakom za kuvanje testeninu. Razmažite pavlaku za kuvanje. Na vrh stavite narednan kačkavalj i parmezan. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 25 minuta na 180 stepeni.

Prijatno!

BONUS VIDEO: