BOLJE I OD PICE: Zdrava verzija sa testom od krompira, prostije od ovoga NE MOŽE!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 09.02.2024 | 07:15
Testo se kratko peče, a onda se filuje po izboru.
Napravite testo od krompira i filujte svežim paradajzom. Uživaćete u ovom neobičnom specijalitetu, ali pre svega laganom obroku koji mogu svi spremiti.
Sastojci:
- 5 većih krompira
- praziluk
- 1 šargarepa
- jedna čaša jogurta
- 2 jaja
- 200 grama brašna
- 3 paradajza
- 250 grama kačkavalja
Foto: YouTube/Ricette Fresche
Priprema:
Krompir izrendajte, a onda prelijte hladnom vodom. Ostavite krompir u toj vodi oko 15 minuta. Iseckajte praziluk na sitne komadiće. Na malo ulja propržite praziluk. Izrendajte jednu šargarepu. U tiganj dodajte i jednu šargarepu, a onda dinstajte sve nekoliko minuta. Malo posolite i pobiberite. Krompir procedite i stavite ga u posebnu posudu, a onda dodajte dinstan luk. U činiju (drugu) stavite jedno jaje, a onda dodajte čašu jogurta. Posolite i pobiberite. Sjedinite jogurt ručnom mutilicom, a onda dodajte brašno. Ponovo sve sjedinite ručnom mutilicom da dobijete smesu nalik palačinkama. Dodajte dve do tri kašike ulja u testo. Sve prebacite u činiju gde je narendan krompir. Sjedinite kašikom.
Na papir za pečenje stavite malo maslinovog ulja. Prebacite testo u pleh i razvucite kašikom koliko je moguće da dobijete kao koru. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
Paradajz isecite na kolutove. Kačkavalj izrendajte. Kada se kora ispekla, preko stavite paradajz, a onda i izrendan kačkavalj. Stavite ako volite i malo svežeg peršuna na vrh.
Prijatno!