RECEPT ZA PUSLICE: Ovako će vam svima USPETI iz prve, TOPE se u ustima!


IZVOR: Republika/M.OGNJENOVIĆ - 07.02.2024 | 12:40


Jednostavan i brzi recept koji će sve oduševiti.

Foto: youtube/printsreen/schnelledessertshie
RECEPT ZA PUSLICE: Ovako će vam svima USPETI iz prve, TOPE se u ustima!

Puslice su definitivno jedan od omiljenih slatkiša mnogih ljudi. Njihova jednostavnost i brzina pripreme čine ih savršenim izborom za sve prilike. Osim toga, potrebna su vam samo dva sastojka - šećer i belanca, što ovaj recept čini pristupačnim svakome ko želi da uživa u ovom slatkom zadovoljstvu.

Iako su puslice danas popularne širom sveta, malo ko zna da one datiraju još iz 17. veka kada su bile omiljeni slatkiš na kraljevskim dvorovima. Njihova lagana tekstura i slatki ukus osvojili su srca mnogih generacija, a danas se puslice često prave i kod kuće, kao omiljeni slatkiš za porodična okupljanja i proslave.

Foto: youtube/printsreen/schnelledessertshie

Recept za najukusnije puslice

 

Belanca su glavni sastojak puslica i odgovorna su za njihovu prepoznatljivu teksturu. Kada se pravilno umute, belanca stvaraju čvrstu, sjajnu smesu koja će se peći u rerni i pretvoriti u vazdušaste puslice.

Ovaj proces zahteva malo veštine, ali uz malo prakse i pažnje, svako može savladati tehniku pravljenja savršenih puslica.

Sastojci:

  • 5 belanaca
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 280 g šećera
  • 70 g slanog kikirikija + još malo za ukrašavanje

Priprema: 

Umutiti belanca sa prstohvatom soli i sokom od limuna. Potop postepeno dodavati šećer i neprestano mutiti. Kada dobijete čvrst šne dodajte kikiriki i lagano promešajte varjačom. Vadite kašikom smesu i stavljajte na pleh obložen pek papirom. Odozgo pospite kikirikijem. Peći na 80°C približno 2 sata.

BONUS VIDEO: