NAJLAKŠI RECEPT ZA LAZANJE: Zasitan obrok, prava KALORIJSKA BOMBA, ali vredi!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 08.02.2024 | 07:15
Svi će tražiti parče više.
Iako ste možda čuli da je priprema lazanja komplikovana, to ni približno nije tačno. Ono što je istina, je da ćete zaprljati kuhinju, ali povremeno i zbog ovakvo ukusnog obroka, vredi! Lazanje se pripremaju od gotovog tankog testa, koje se prethodno ne kuva, a onda filuje bešamel sosom koji se pravi od mleka i maslaca, kao i mlevenim mesom u paradajz soku.
Sastojci:
- 500 grama crnog luka
- 700 grama mlevenog mesa
- 300 mililitara paradajz soka
- litar mleka
- 40 grama maslaca
- 40 grama brašna
- 600 grama kačkavalja
- 500 grama kora za lazanje
Foto: YouTube/Foodie Girl Tayeba
Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstajte crni luk. Dodajte kašičicu soli i dinstajte 10 minuta. Dodajte mleveno meso u luk. Kada se meso ispržilo sipajte paradajz sok. Pustite da se krčka još deset minuta, a onda je gotovo.
U šerpu sipajte litar mleka. Treba da se zagreje i da bude mlako.
U drugoj šerpi na malo maslinovog ulja istopite puter. Dodajte kašičicu glatkog brašna. Nakon pola minuta prespite mleko u to. Posolite i pobiberite. Kada se zakuva kuvajte još dva minuta, a pustite da se ohladi deset. Kačkavalj izrendajte. Umočite kore za lazanje u beli fil, potom istim prelijete kore, a onda stavite deo mesa i kaškavalj. Ponavljajte dok ne potrošite bešamel sos, meso i kore. Na vrh ide samo bešamel sos. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite na 200 stepeni oko 50 minuta. Nakon toga stavite na vrh malo rendanog kačkavalja po želji. Vratite još 15 minuta da se peče bez folije.
BONUS VIDEO: