NAJLAKŠI RECEPT ZA LAZANJE: Zasitan obrok, prava KALORIJSKA BOMBA, ali vredi!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 08.02.2024 | 07:15


Svi će tražiti parče više.

Foto: YouTube/Foodie Girl Tayeba
NAJLAKŠI RECEPT ZA LAZANJE: Zasitan obrok, prava KALORIJSKA BOMBA, ali vredi!

Iako ste možda čuli da je priprema lazanja komplikovana, to ni približno nije tačno. Ono što je istina, je da ćete zaprljati kuhinju, ali povremeno i zbog ovakvo ukusnog obroka, vredi! Lazanje se pripremaju od gotovog tankog testa, koje se prethodno ne kuva, a onda filuje bešamel sosom koji se pravi od mleka i maslaca, kao i mlevenim mesom u paradajz soku.

Sastojci:

  • 500 grama crnog luka
  • 700 grama mlevenog mesa
  • 300 mililitara paradajz soka
  • litar mleka
  • 40 grama maslaca
  • 40 grama brašna 
  • 600 grama kačkavalja
  • 500 grama kora za lazanje 

Foto: YouTube/Foodie Girl Tayeba

Recept za lazanje

Priprema:

Na maslinovom ulju prodinstajte crni luk. Dodajte kašičicu soli i dinstajte 10 minuta. Dodajte mleveno meso u luk. Kada se meso ispržilo sipajte paradajz sok. Pustite da se krčka još deset minuta, a onda je gotovo. 

U šerpu sipajte litar mleka. Treba da se zagreje i da bude mlako.

U drugoj šerpi na malo maslinovog ulja istopite puter. Dodajte kašičicu glatkog brašna. Nakon pola minuta prespite mleko u to. Posolite i pobiberite. Kada se zakuva kuvajte još dva minuta, a pustite da se ohladi deset. Kačkavalj izrendajte. Umočite kore za lazanje u beli fil, potom istim prelijete kore, a onda stavite deo mesa i kaškavalj. Ponavljajte dok ne potrošite bešamel sos, meso i kore. Na vrh ide samo bešamel sos. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite na 200 stepeni oko 50 minuta. Nakon toga stavite na vrh malo rendanog kačkavalja po želji. Vratite još 15 minuta da se peče bez folije.

BONUS VIDEO: