BEGOVA ČORBA: Recept sa piletinom i povrćem, pravi domaćinski OBROK
IZVOR: Nevena Jakovljević - 10.02.2024 | 14:30
Bez čorbe ne može da prođe nijedan ručak.
Begova čorba je zapravo jača čorba od pilećeg mesa. U ovom receptu korišćeni su pileći bataci i povrće koje možete ubaciti po želji. Što je čorba bogatija sastojcima, to će biti zdravija, ali i ukusnija. Na kraju dodaje se kisela pavlaka i malo brašna, kako bi dobila lepu boju. Takođe, kisela pavlaka daje joj poseban šmek, a zbog nje će čorba biti i malo više bela, kako i treba da bude.
U nastavku pogledajte recept za begovu čorbu.
Sastojci:
- dva pileća bataka
- celer jedan komad
- dve šargarepe
- jedan crni luk
- čen belog luka
- so, biber i svež peršun
- dve kašike kisele pavlake
- jedno jaje
- jedna kašika brašna
Foto: YouTube/printscreen/ Kuhinja za 10
Priprema:
Dva pileća bataka ispržite na maslacu. Kada se pileći batak malo ispržio, onda dodajte povrće u istu tu šerpu. Nalijete vodom da prekrije povrće i dodajte beli luk. Kuvajte poklopljeno pola sata. Kada se povrće skuvalo, kao i meso, izvadite iz vode i iseckajte sitno na kockice. Kožicu od mesa obavezno bacite. Jednu trećinu povrća stavite u blender i izblendajte do kašaste strukture. Ostatak povrća i mesa vratite u vodu u kojoj ste sve skuvali prethodno. Vratite da se kuva na ringlu i dodajte izblendirano povrće i meso.
Iseckajte sitno svež peršun i dodajte so i biber. Možete dodati još suvih začina. Kuvajte još 30 minuta. U posebnoj činiji sjedinite jaje, kiselu pavlaku i brašno da ne bude grumuljica. Da bi ste lepše sjedinili, dodajte malo čorbe u to. Sipajte u vrelu čorbu i kuvajte još par minuta.
BONUS VIDEO: