SULTANIJA MAHIDEVRAN PODELILA NAJBOLJI RECEPT ZA PALENTU: Tajna je u dodavanju OVOG sastojka, tako to rade SULTANIJE!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 17.02.2024 | 07:15


Jelo koje Srbi spremaju bar jednom nedeljno.

Foto: Izvor: youtube.com/Najbolji Recepti Narkonia, Printscreen/ YouTube/ Sulejman Veličanstveni
SULTANIJA MAHIDEVRAN PODELILA NAJBOLJI RECEPT ZA PALENTU: Tajna je u dodavanju OVOG sastojka, tako to rade SULTANIJE!

Nur Fetahoglu, poznata turska glumica koju domaća publika pamti po ulozi sultanije Mahidevran u seriji "Sulejman Veličanstveni", nije samo talentovana na glumačkom polju. Ona takođe pokazuje svoje kulinarske veštine, a jedan od njenih specijaliteta je kremasta palenta koja će sigurno oduševiti ljubitelje ovog tradicionalnog jela.

Jednostavan recept

Ovaj jednostavan recept za kremastu palentu zahteva samo nekoliko sastojaka i brzu pripremu. Glumica otkriva da je tajna njenog recepta u posebnom triku koji čini da palenta bude izuzetno kremasta i lagana.

Sastojci:

  • oko 6 kašika palente
  • malo soli
  • kašika pavlake
  • rendan sir po želji

Foto: shutterstock

Recept za palentu podelila je sultanija Mahidevran

Priprema:

Da biste pripremili ovu neodoljivu palentu, potrebno je da sledite Nurin recept korak po korak. Prvo, skuva se klasična palenta prema uputstvu na pakovanju. Zatim se u posebnoj posudi umuti pavlaka sa malo soli i dodatak rendanog sira po želji. Nakon toga, skuvanu palentu treba sjediniti sa smesom pavlake i sira, i lagano promešati dok se svi sastojci ne sjedine.

Ovaj jednostavan trik garantuje da će palenta dobiti potpuno novu dimenziju ukusa i teksture, čineći je idealnom za bilo koji obrok tokom dana.

Nur Fetahoglu je pokazala da se kreativnost može primeniti i u kuhinji, te da jednostavni recepti mogu biti osvežavajući i ukusni. Njen trik za kremastu palentu je savršen primer kako jedan običan recept može postati nešto posebno uz samo nekoliko dodatnih koraka.
 

BONUS VIDEO: