BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA BEZ PEČENJA, JAJA I BRAŠNA: Čudesan fil od LEŠNIKA zbog kog ćete tražiti i DVA parčeta više


IZVOR: Nevena Jakovljević - 19.02.2024 | 07:15


Neverovatan fil od lešnika.

Foto: YouTube/kuhaj i peci
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA BEZ PEČENJA, JAJA I BRAŠNA: Čudesan fil od LEŠNIKA zbog kog ćete tražiti i DVA parčeta više

Brza torta sa piškotama je odličan predlog za svaku priliku. Ima neverovatno ukusan fil od lešnika, dok sočna piškota daje posebnu aromu kolaču. Natopljene piškote će biti ukusne miljenicima kafe, a sama kombinacija sastojaka je čudesna. Torta se jednostavno priprema, nema mnogo nereda u kuhinji, ali svaki trud i ovoga puta će vredeti.

U nastavku pogledajte recept za tortu sa piškotama.

Sastojci:

  • 36 komada piškota (za 2 reda)
  •  1/2 litre ness kafe (može i obična)
  •  šlag krema i orasi za ukrašavanje

Krem:

  • 150 gr šećera u prahu
  • 200 gr putera
  • 250 gr mlevenih oraha
  • 100 ml vrelog mleka
  • 2 vanilin šećera

Foto: YouTube/kuhaj i peci

Recept za tortu sa piškotama

Priprema:

U mlevene orahe stavite dva vanilin šećera i dodajte 100 mililitara vrelog mleka. Promešajte kašikom i sjedinite sve. U drugu činiju stavite margarin ili puter sobne temperature i šećer u prahu. Sve umutite mikserom, a onda dodajte potopljene lešnike. Ponovo sve umutite dok se ne sjedini.

Otvorite pakovanje piškota. Potreban vam je kalup dimenzija 19x34 cm. Razmutite kafu i umočite piškotu po piškotu u to. Sav fil od margarina i lešnika stavite preko natopljenih piškota. Zagladite fil kašikom. Ponovo umačite piškote u kafu i stavite preko fila. Piškote takođe stavljate u dva reda, kao i prvi put.

Šlag krem umutite sa mlekom. Premažite preko piškota. Možete dekorisati po želji mlevenim lešnicima ili orahom, kao i rendanom, tamnom čokoladom.

Uživajte!

BONUS VIDEO: