SELJAČKI OBROK MOJE BAKE SVE JE IZNENADIO: Ovo će oduševiti čak i ljubitelje mesa, narendajte TIKVICE I KROMPIR


IZVOR: Nevena Jakovljević - 16.02.2024 | 07:15


Doručak koji svi vole.

Foto: YouTube/Kuhinja Valentina Mašković
SELJAČKI OBROK MOJE BAKE SVE JE IZNENADIO: Ovo će oduševiti čak i ljubitelje mesa, narendajte TIKVICE I KROMPIR

Domaćica Valentina Mišković objavila je recept na svom Jutjub kanalu. U pitanju je jelo od tikvica i krompira, veoma jednostavno i zasitno. Kako je Valentina objasnila u pitanju je seljački obrok njene bake koji će svakoga oduševiti čak i ljubitelje mesa. Ako vam ne odgovara da u jelu nema mesa, Valentina daje predlog da u obrok dodate kobasicu, sitno izrezanu.

U nastavku pogledajte recept za pitu od krompira i tikvica.

Sastojci:

  • 3 tikvice srednje veličine do 1kg
  • 1 kg krompira može i malo više
  • 1 crveni luk
  • 1 crvena paprika
  • 1 veza peršuna
  • 4 jaja
  • 1 čaša od 2dl brašna
  • 1,5 kašičice soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml ulja
  • 250 gr mocarele ili nekog drugog sira po vašem ukusu

Foto: YouTube/Kuhinja Valentina Mašković

Recept za pitu od tikvica i krompira

Priprema:

Izrendajte tikvice u jednoj, a krompir u drugoj posudi zajedno sa crvenim lukom. Posolite. Tikvice promešajte rukom. U posebnoj posudi ručnom mutilicom razbijete četiri jaja i sjedinite, pa dodajte ulje, biber, prašak za pecivo i brašno. Ponovo sve sjedinite. Sitno seckan peršun i papriku takođe dodajte u jaja. Ocedite krompir od viška tečnosti pa dodajte u jaja. Isto uradite i sa tikvicama. Sjedinite smesu.

Nauljite papir za pečenje i stavite ga u vatrostalnu posudu. Preko papira izlijete smesu od tikvica i krompira. Na vrh stavite tanko sečenu mocarelu i pecite.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta. Kada porumeni izvadite i služite, a najbolje uz dodatak grčkog jogurta.

Prijatno!

BONUS VIDEO: