NAJBOLJI RECEPT ZA KOH: Malo sastojaka, jeftin, a ukus se PREPRIČAVA!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 15.02.2024 | 17:30
Jedan od najlakših slatkiša za pripremu.

Često su najlepši kolači oni koji su najjednostavniji, a upravo takav je i koh. Slatkiš koji je natopljen mlekom je predivna poslastica koja se sprema izuzetno lako. Od nekoliko sastojaka dobićete savršenstvo ukusa koje sipate u tepsiju, a onda biskvit pečete. Na kraju kolač samo prelijete mlekom. Možete sačekati da se kolač lepo natopi ili odmah jesti, ako ste nestrpljivi.
U nastavku pogledajte recept za ovu jedinstvenu poslasticu u kojoj ćete sigurno uživati.
Sastojci:
- četiri jaja
- šest kašika šećera
- četiri kašike brašna
- osam kašika griza
- litar mleka
- dva vanilina šećera

Foto: YouTube/Jelajelena Petrovic
Priprema:
Umutite belanca i dodajte četiri kašike šećera dok mutite. Kada umutite u čvrst sneg i dodajte žumanca. Nakon toga nastavite da mutite i sipajte četiri kašika brašna postepeno. Ručnom mutilicom sve sjedinite. Potom dodajete u smesu griz i mešajte dok se sve ne sjedini kako treba.
Pleh dimenzija 20x32 centimetara podmažite uljem i pospite brašnom. Višak brašna otklonite iz pleha. Sipajte smesu u pleh i lepo poravnajte kašikom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, uz obavezno nadgledanje da ne zagori.
U posebnoj šerpi skuvajte litar mleka, tri kašike šećera i vanilin šećer. Zagrejete tako da bude vrelo, a onda time prelijete vruć patišpanj. Izbockajte biskvit da bolje upije. Možete jesti vrelo, ili sačekajte da se potpuno ohladi.
Služite i uživajte!