RECEPT ZA ZAPEČENE PALAČINE SA KAJMAKOM I SIROM: Brzo se prave, a MUNJEVITO pojedu, preukusne su!
IZVOR: M.O. - 19.02.2024 | 12:40
Slana palačinke su idealne za ručak ili večeru.
Palačinke su omiljeni obrok širom sveta, a jedan od najpopularnijih načina da se pripreme jeste punjenje slanim ili slatkim nadevima. U nastavku vam predstavljamo recept za zapečene slane palačinke punjene kajmakom i sirom, idealne za ručak ili večeru.
Ovaj recept za zapečene slane palačinke punjene kajmakom i sirom predstavlja savršen obrok za celu porodicu. Pored toga što su izuzetno ukusne, veoma se brzo i lako spremaju. Možete ih poslužiti uz omiljeni sos ili salatu po želji, a garantovano će biti omiljene među vašim najmilijima.
Foto: youtube/pritscreen/ Sašina Kuhinja
Možete ih poslužiti kako za ručak, tako i za večeru. Njihova jednostavna priprema čini ih odličnim izborom kada nemate puno vremena za kuvanje, a ipak želite da se počastite ukusnim obrokom. Osim toga, ove palačinke su pogodne i za poneti, pa ih možete spakovati kao užinu za decu ili kao obrok za posao.
Sastojci:
Za palačinke:
- 2 jajeta
- 100 g brašna
- 130 ml mleka
- 100 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 30 ml ulja
- Za nadev:
- 200 g feta sira
- 80 g kajmaka
- 1 jaje
Za preliv:
- 1 jaje
- 100 g pavlake
Priprema:
Ispržite palačinke
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte so. Sipajte mleko, vodu i ulje, pa još kratko mutite, a onda dodajte prosejano brašno i sjedinite mikserom. Tiganj premažite uljem, pa sipajte kutlaču smesi i ispržite palačinke sa obe strane. Tako radite dok ne utrošite smesu.
Premažite palačinke nadevom od kajmaka i sira, pa dobro urolajte. Prvo preklopite sa strane, pa urolajte, kako nadev ne bi iscureo. Poređajte palačinke u vatrostalnu posudu.
Jaje umutite sa pavlakom, posolite i lepo umutite. Prelijte preko palačinki. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.