KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA: Ispoštujte OVO i postaće vam omiljeni recept koji ste pročitali!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 23.02.2024 | 18:30
Stavite više fila kako bi bilo još ukusnije.
Da bi štrudla bila mekana, bitno je da obratite pažnju na testo koje se sprema kao i do sada, ali uz jednu veoma bitnu napomenu. Caka je da testo ostavite da naraste više od sat vremena kako bi bilo fino i nakon pečenja. Predlažemo da stavite više fila kako bi se usputno i korica bolje natopila, a sama poslastica bila još bogatija i ujedno ukusnija.
Za testo:
- pola kocke kvasca
- 100 grama šećera
- 300 mililitara toplog mleka
- 600 grama brašna
- 100 grama svinjske masti
- jedno jaje
Fil od oraha:
- 50 grama šećera
- 100 mililitara toplog mleka
- 200 grama mlevenih oraha
Foto: recepti.com
Priprema:
Prvo, u mlako mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer, a zatim ostavite da odstoji 10 minuta kako bi kvasac zapenio. Nakon toga, dodajte ga u brašno pomešano s ostalim sastojcima i zamesite testo. Kada testo bude gotovo, podelite ga na četiri loptice i prekrijte čistom kuhinjskom krpom kako bi se dizalo dok pripremate fil.
Za fil je potrebno pomešati sve sastojke kako bi se postigao savršen ukus i tekstura.
Svaku lopticu testa razvaljajte u pravougaoni oblik debljine pola centimetra. Nakon toga, premažite filom i zarolajte testo u oblik štrudle. Gotove štrudle stavite na pleh obložen pek papirom, sa malim razmakom između njih kako bi mogle da porastu tokom pečenja. Pokrijte ih krpom i ostavite da se dižu oko sat vremena pre pečenja.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite štrudle oko 45 minuta. Pratite proces pečenja kako bi bile savršeno hrskave spolja, a mekane iznutra.
Prijatno!
BONUS VIDEO: