KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA: Ispoštujte OVO i postaće vam omiljeni recept koji ste pročitali!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 23.02.2024 | 18:30


Stavite više fila kako bi bilo još ukusnije.

Foto: Shutterstock
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA: Ispoštujte OVO i postaće vam omiljeni recept koji ste pročitali!

Da bi štrudla bila mekana, bitno je da obratite pažnju na testo koje se sprema kao i do sada, ali uz jednu veoma bitnu napomenu. Caka je da testo ostavite da naraste više od sat vremena kako bi bilo fino i nakon pečenja. Predlažemo da stavite više fila kako bi se usputno i korica bolje natopila, a sama poslastica bila još bogatija i ujedno ukusnija.

Za testo:

  • pola kocke kvasca
  • 100 grama šećera
  • 300 mililitara toplog mleka
  • 600 grama brašna
  • 100 grama svinjske masti
  • jedno jaje

Fil od oraha:

  • 50 grama šećera
  • 100 mililitara toplog mleka
  • 200 grama mlevenih oraha

Foto: recepti.com

Kako da štrudla bude mekana, recept

Priprema:

Prvo, u mlako mleko izmrvite kvasac i dodajte šećer, a zatim ostavite da odstoji 10 minuta kako bi kvasac zapenio. Nakon toga, dodajte ga u brašno pomešano s ostalim sastojcima i zamesite testo. Kada testo bude gotovo, podelite ga na četiri loptice i prekrijte čistom kuhinjskom krpom kako bi se dizalo dok pripremate fil.

Za fil je potrebno pomešati sve sastojke kako bi se postigao savršen ukus i tekstura.

Svaku lopticu testa razvaljajte u pravougaoni oblik debljine pola centimetra. Nakon toga, premažite filom i zarolajte testo u oblik štrudle. Gotove štrudle stavite na pleh obložen pek papirom, sa malim razmakom između njih kako bi mogle da porastu tokom pečenja. Pokrijte ih krpom i ostavite da se dižu oko sat vremena pre pečenja.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite štrudle oko 45 minuta. Pratite proces pečenja kako bi bile savršeno hrskave spolja, a mekane iznutra.

Prijatno!

BONUS VIDEO: