PLAZMA KOCKE NAJLEPŠI RECEPT DO SADA: Neodoljiv fil u kombinaciji sa čokoladnom koricom, KO ovo ne voli?!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 06.03.2024 | 07:15
Kolač koji ćete sigurno bar jednom spremiti.
Neodoljive plazma kocke su opravdano jedan od najtraženijih recepata! Kremast fil i čokoladna korica čine odličan spoj zbog čega svako traži bar parče više. Iako deluje da je priprema komplikovana, nije. Veoma jednostavno se sprema, a možete sačuvati ovaj recept za neku važnu priliku i obradovati svoje goste.
Sastojci:
- 4 jaja
- 4 kašike šećera
- 5 grama praška za pecivo
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
- 200 mililitara mleka + još 200 za šlag
- 200 mililitara slatke pavlake
- 400 grama kisele pavlake
- 200 grama šećera u prahu
- 300 grama mlevenog keksa
- 120 grama šlag krema sa ukusom slatke pavlake
Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze
Priprema:
Umutite četiri belanca sa četiri kašike šećera. Kada se formirala pena, dodajte i četiri žumanca. Potom lagano dodajte 50 mililitara ulja. Zajedno u jaja prosjete direktno brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Ručnom mutilicom sjedinite smesu. Potreban vam je pleh dimenzija 20x32 centimetara koji je namazan maslacem, a onda blago posut brašnom. Višak brašna otklonite, pa izlijte smesu. Sipajte je u pleh i zagladite, a onda pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Kolač izbockajte čačkalicom, a onda ostavite da se ohladi. Potom ga prelijte sa 200 mililitara mleka.
Dok se kolač natapa, umutite 200 mililitara slatke pavlake, dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu. Prvo sve umutite mikserom, a onda sjedinite kašikom. Potom dodajte mleveni keks i sve sjedinite polako, da vam ne bi ispadalo iz posude. Stavite preko čokoladne korice. Zagladite i odložite u frižider dok pravite poslednji fil. Umutite šlag krem sa hladnim mlekom. Stavite preko fila od keksa. Dekorišite mlevenim keksom.
Prijatno!