PLAZMA KOCKE NAJLEPŠI RECEPT DO SADA: Neodoljiv fil u kombinaciji sa čokoladnom koricom, KO ovo ne voli?!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 06.03.2024 | 07:15


Kolač koji ćete sigurno bar jednom spremiti.

Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze
PLAZMA KOCKE NAJLEPŠI RECEPT DO SADA: Neodoljiv fil u kombinaciji sa čokoladnom koricom, KO ovo ne voli?!

Neodoljive plazma kocke su opravdano jedan od najtraženijih recepata! Kremast fil i čokoladna korica čine odličan spoj zbog čega svako traži bar parče više. Iako deluje da je priprema komplikovana, nije. Veoma jednostavno se sprema, a možete sačuvati ovaj recept za neku važnu priliku i obradovati svoje goste.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 5 grama praška za pecivo
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • 200 mililitara mleka + još 200 za šlag
  • 200 mililitara slatke pavlake
  • 400 grama kisele pavlake
  • 200 grama šećera u prahu
  • 300 grama mlevenog keksa
  • 120 grama šlag krema sa ukusom slatke pavlake

Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

Recept za plazma kocke

Priprema:

Umutite četiri belanca sa četiri kašike šećera. Kada se formirala pena, dodajte i četiri žumanca. Potom lagano dodajte 50 mililitara ulja. Zajedno u jaja prosjete direktno brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Ručnom mutilicom sjedinite smesu. Potreban vam je pleh dimenzija 20x32 centimetara koji je namazan maslacem, a onda blago posut brašnom. Višak brašna otklonite, pa izlijte smesu. Sipajte je u pleh i zagladite, a onda pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Kolač izbockajte čačkalicom, a onda ostavite da se ohladi. Potom ga prelijte sa 200 mililitara mleka.

Dok se kolač natapa, umutite 200 mililitara slatke pavlake, dodajte kiselu pavlaku i šećer u prahu. Prvo sve umutite mikserom, a onda sjedinite kašikom. Potom dodajte mleveni keks i sve sjedinite polako, da vam ne bi ispadalo iz posude. Stavite preko čokoladne korice. Zagladite i odložite u frižider dok pravite poslednji fil. Umutite šlag krem sa hladnim mlekom. Stavite preko fila od keksa. Dekorišite mlevenim keksom.

Prijatno!

BONUS VIDEO: