MAFINI SA VIŠNJAMA GOTOVI ZA 20 MINUTA: Koliko su dobri uverićete se već na prvi zalogaj, OBAVEZNO isprobajte!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 10.03.2024 | 07:15


Jednostavno, preukusno, a nema puno sastojaka!

Foto: shutterstock
MAFINI SA VIŠNJAMA GOTOVI ZA 20 MINUTA: Koliko su dobri uverićete se već na prvi zalogaj, OBAVEZNO isprobajte!

Volite li slatke mafine? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda ćete uživati u ovom receptu. Poslastica sa višnjama ima za osnovnu glatko testo koje možete obogatiti boravnicama, kremom ili nečim drugim po izboru. Za šta god da se odlučite, sigurno nećete pogrešiti jer svaka kombinacija sastojaka je dobra na svoj način.

Od ove smese dobićete oko 12 mafina. U nastavku pogledajte recept.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 šolje šećera
  • 1 šolja jogurta (ili mleka)
  • 1 šolja ulja
  • 3 šolje brašna T400 meko pšenično belo
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 300 grama višanja

Foto: Unsplash/Anthony Espinosa

Recept za slatke mafine

Priprema:

Jaja razbijte u činiju i sjedinite ručnom mutilicom. Potom dodajte šešćer i mešajte dok se sve ne rastopi. Nakon toga sledi jogurt, kao sledeći sastojak mafina. Ponovo mešajte kako biste sve sjedinili. Sledeći korak je brašno. Prosejte ga direktno u smesu, a nakon brašna prosejte i prašak za pecivo. Sjedinite smesu brzim pokretima kašikom ili ručnom mutilicom. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. 

Spremite kalup za mafine, a onda i metalni kalup. Ako stavite smesu samo u korpice, ona će se razvući prilikom pečenja i neće dobiti dobar oblik. 

Stavite u svaku korpicu po dve kašike fila. Nakon toga stavite tri do četiri višnje, po želji ih možete zašećeriti. Nakon višanja, sledi još jedna kašika fila. Nemojte puniti kalup kako ne bi prelivalo i kako bi se bolje ispeklo.

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Prijatno!

BONUS VIDEO: