KADA NE ZNAM ŠTA ĆU ZA RUČAK SPREMAM OVO: Spas u zadnji čas - obrok iz tiganja!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 06.03.2024 | 14:30


Ideja za ručak koja će vas oduševiti.

Foto: YouTube/ Aurora Recepti
KADA NE ZNAM ŠTA ĆU ZA RUČAK SPREMAM OVO: Spas u zadnji čas - obrok iz tiganja!

Kada nemate mnogo vremena da se bavite pripremom obroka, ovo je spas u zadnji čas! Taljatele u sosu od pečuraka i piletine su odličan i zasitan obrok, koji skoro svi i vole. Ovaj recept je osnova, a vi ga možete menjati i nadograđivati prema vašem ukusu.

U nastavku pogledajte recept za taljatele sa piletinom u pavlaci za kuvanje. Kremasto jelo neka bude na vašem stolu već danas!

Sastojci:

  • 350 do 400 grama pilećih ili ćurećih prsa
  • 1 crni luk
  • 250 grama šampinjona
  • 350 mililitara pavlake za kuvanje
  • 300 grama taljatela
  • 50 grama mocarele

Foto: YouTube/ Aurora Recepti

Recept za taljatele sa piletinom i pečurkama

Priprema:

Meso iseckajte na kockice. Posolite i pobiberite. U šerpu stavite kockicu putera i malo ulja da se otopi, dodajte odmah i meso, a onda pržite. Luk isitnite na sitne kockice, pečurke takođe. Isprženo meso stavite na neki tanjir, a onda spremamo dalje.

U puter koji ste koristili sipajte seckan crni luk i dinstajte. Dok se luk dinsta u šerpu nalijte vodu, pustite da proključa, a onda posolite. Kada počne da vri dodajte testeninu po izboru i kuvajte.

U dinstan luk ubacite šampinjone i nastavite da pržite. Kada je pri kraju prženje, nalijete pavlakom za kuvanje. Posolite i spremajte dok se ne zakuva, a onda narendajte kačkavalj. Tek kada se otopio kačkavalj onda dodajte meso koje ste prethodno ispržili.

U šerpu u kojoj ste spremali pečurke i meso, sada dodajte skuvane taljatele.

Sve sjedinite kašikom. Obrok je spreman.

Prijatno!

BONUS VIDEO: