PUSTINJSKA OLUJA JE KOLAČ KOJEM NE MOŽEMO ODOLETI: Jednostavan RECEPT će vam vrlo brzo postati omiljeni!


IZVOR: M.O. - 07.03.2024 | 12:40


Vreme je da probate ovo savršenstvo.

Foto: youtube/printscreen/ adisa.omerbasic
PUSTINJSKA OLUJA JE KOLAČ KOJEM NE MOŽEMO ODOLETI: Jednostavan RECEPT će vam vrlo brzo postati omiljeni!

Kada je reč o desertima, pustinjska oluja je pravo remek delo koje osvaja sva čula. Ovaj kolač nosi u sebi harmoniju ukusa kokosa, čokolade i vanile, stvarajući pravu simfoniju slatkih nota. Priprema ovog deserta je kao stvaranje male oluje slatkog zadovoljstva u vašoj kuhinji.

Penasta kora obogaćena kokosom je ono što daje poseban ukus ovoj torti. Ako vam je ponestalo ideja, ovo može biti idealan recept za vas i vašu porodicu. 

Recept za pustinjsku oluju

Foto: youtube/printscreen/ adisa.omerbasic

Ovaj kolač morate da probate

Sastojci:

  • 7 jaja
  • 14 kašika šećera
  • 200 g kokosovog brašna
  • 250 g margarina ili putera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 kesice šlaga od vanile

Priprema:

1. Za koru u činiji umutite penasto 7 belanaca pa dodajte 7 kašika šećera.

2. U tu smesu dodajte kokosovo brašno i sjedinite pa sipajte u nauljen kalup i pecite na 180 stepni oko 15 minuta.

3. Dobro umutite 7 žumanaca i 7 kašika šećera.

4. Dodajte margarin i dobro izmešajte. U originalnom receptu fil sa žumancima se ne kuva, ali možete ga skuvati na pari.

5. Čokoladu za kuvanje istopite sa malo, a kad se ohladi, dodajte su smesu sa žumancima.

6. Mikserom umutite oba šlaga prema uputstvu s kesice.

7. Kada se kora ohladi, na nju stavite fil, a preko fila šlag-krem od vanile.

Uživanje u pustinjskoj oluji predstavlja pravu avanturu za nepca, ostavljajući iza sebe miris sveže pravljenih poslastica i toplinu doma. Ovaj desert je više od obične poslastice - to je iskustvo koje se pamti.

BONUS VIDEO: