SVI PROFESIONALCI STAVLJAJU OVAJ ZAČIN KADA SPREMAJU ROŠTILJ: Niste svesni koliko je ukusnije, a korica HRSKAVA
IZVOR: Nevena Jakovljević - 10.03.2024 | 16:40
Kuvari širom sveta koriste ovu tajnu za najukusniji roštilj ikada!


Kada je reč o pripremi savršenog roštilja, mnogi se oslanjaju na posebne sastojke i roštiljske mešavine kako bi postigli željeni ukus mesa. Iako se obično povezuje sa slatkim jelima, šećer može imati i drugačije uloge u kuhinji. Međutim, malo je poznato da šećer može imati ključnu ulogu u postizanju savršene hrskave kore na mesu. Misli se da šećer može da se koristi samo u slatkim poslasticama, nije tako, jer dodavanje određene količine mesu pre pečenja može da da izvanredan ukus i teksturu.
Kako dodati šećer mesu
Profesionalni kuvari i majstori roštilja već odavno koriste ovu metodu, a sada je i vama otkrivena. Količina šećera koju treba dodati mesu je važna - preporučuje se jedna kašika šećera na svaki kilogram mesa. Dodavanjem ove male količine šećera, možete postići najukusniji roštilj sa hrskavom korom koja će oduševiti vaše goste.


Foto: pixabay.com
Prednost šećera da da hrskavu koru na mesu, odnosno roštilju, samo je jedan od primera kako se šećer može koristiti na neočekivane načine u kulinarstvu. Za one koji žele da probaju, ne moraju "ekperimentisati" na svakom parčetu mesa već je dovoljno da to isprobaju na samo jednom, na primer ćevapu.
Kombinovanjem posebnih sastojaka i pravljenjem roštiljske mešavine, kao i neobični trikovi poput dodavanja šećera, možete postati majstor roštilja koji će oduševiti svoje goste i uživati u ukusnim obrocima sa hrskavom korom.