SPREMITE VEČERAS, A SUTRA PONESITE NA POSAO: Večera od povrća, zdrava i zasitna, a MNOGO JEFTINA (FOTO)
IZVOR: Nevena Jakovljević - 10.03.2024 | 19:00
Sutra je ponedeljak, a ako ste neko ko nosi hranu na posao, spremite ovo.
Iako možda na prvi pogled ne izgleda kao da je reč o jelu od povrća, zapravo pored osnove koju čine jaja i brašno, sve ostalo je upravo povrće. Ono što je dobro je i da možete koristiti različite namirnice u zavisnosti od onoga što imate kod kuće. Sutra je ponedeljak, a ako ste odlučili da se hranite malo zdravije ili da nosite hranu od kuće, evo jednog predloga.
Sastojci:
- 1 praziluk
- pola paprike
- 2 krompira
- 1 šargarepa
- 500 grama kupusa
- 10 grama sitno seckanog svežeg peršuna
- 4 jaja
- 40 mililitara mleka
- 40 mililitara ulja
- 120 grama brašna
- 10 grama praška za pecivo
- 100 grama rendanog kačkavalja
Foto: YouTube/Gurman TV
Priprema:
Iseckajte praziluk sitno, potom i polovinu crvene paprike. Narendajte šargarepu, a onda i dva krompira. Onda vam je potreban veći nož ili rende jer treba da spremite i 500 grama kupusa što sitnije naseckano ili izrendano. Sjedinite sa peršunom, a onda lepo rukama sve rasporedite i sjedinite u činiji.
U posebnoj činiji razbijte četiri jaja i umutite ručnom mutilicom. Dodajte mleko i ulje, pa ponovo sve sjedinite. Od začina sipajte kašiku soli i bibera, te sve ponovo sjedinite da biste so i biber ravnomerno rasporedili. Potom sipajte brašno i prašak za pecivo i sve sjedinite ručnom mutilicom. Smesu koju ste umutitli na ovaj način prespite u posudu gde je izmešano povrće. Spojite sve varjačom.
Koristite najveći pleh koji imate i obložite ga papirom za pečenje. Prespite smesu da bude tanka i zagladite. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite i pospite kačkavaljem (rendanim). Peći još 15 minuta na istoj temperaturi.
Prijatno!
BONUS VIDEO: