KAKO DA ZGUSNETE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE? Dodaje se ovaj sastojak, biće vam žao što to ranije niste znali!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 19.03.2024 | 16:30


Tajni sastojak koji morate ubaciti u grašak!

Foto: shutterstock
KAKO DA ZGUSNETE GRAŠAK BEZ ZAPRŠKE? Dodaje se ovaj sastojak, biće vam žao što to ranije niste znali!

Kuvari često koriste trikove kako bi poboljšali ukus i teksturu jela, a jedan od takvih trikova je dodavanje tajnog sastojka koji grašku daje poseban ukus i čini ga gušćim nego inače - preparata sa koprom. Ovaj jednostavan recept za grašak sa mesom nije samo ukusan, već se i lako vari, a za pripremu nije potrebno posebno kulinarsko umeće.

Sastojci:

- 500 g graška
- 500 g mesa
- 1 luk
- 1 praziluk (opciono)
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- 1 kesica instant krem supe od graška
- suvi biljni začin, biber
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- malo kopra
- 2 kašike kečapa
- 1 kašičica sušenog vlasca (opciono)

Foto: YouTube/Printscreen

Kako da zgusnete grašak tokom pripreme bez zaprške


Priprema:

1. Iseckan crni luk i praziluk propržiti i posoliti. Dodati meso isečeno na kockice i začiniti suvim začinima, biberom i mlevenom slatkom paprikom. Po želji možete dodati i mlevenu ljutu papriku i vlasac.
2. Kada meso malo porumeni, dodati sitno seckani krompir, šargarepu i beli luk. Sve promešati, pa dodati grašak i ponovo promešati.
3. Dodati malo kopra, malo kečapa i sipati vodu. Pokriti i kuvati na laganoj vatri.
4. Skuvati supu sa toplom vodom i dodati malo mirođije, pa je sipati u grašak. Kuvati oko 30-45 minuta, prenosi "Espreso".

Ovaj recept za grašak sa mesom uz dodatak tajnog sastojka - preprata sa koprom, pruža jedinstvenu kombinaciju ukusa i tekstura, čineći ovo jelo idealnim za sve ljubitelje tradicionalne kuhinje. Uživajte u pripremi i neka vam ovaj kuvarski trik otkrije novi način uživanja u omiljenim jelima!

BONUS VIDEO: