NEĆETE JESTI BOLJI DORUČAK OD OVOGA: Domaće pancerote sa piletinom, uživanje za SVA čula! (FOTO)


IZVOR: Nevena Jakovljević - 20.03.2024 | 07:15


Recept koji će vas oduševiti.

Foto: YouTube/Home Made Recipes
NEĆETE JESTI BOLJI DORUČAK OD OVOGA: Domaće pancerote sa piletinom, uživanje za SVA čula! (FOTO)

Ako imate malo vremena da se pozabavite testom, probajte pancerote po ovom receptu, i sigurno će vam se dopasti.

Sastojci za testo za pancerote:

  • 1 kg mekog brašna
  • 500 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 2 kašike soli
  • 1 kašika brašna
  • 40 g svežeg kvasca ili 10 suvog

Punjenje:

  • 600 - 700 g pilećeg belog mesa ili bataka otkoštenih
  • 400 g šampinjona - svežih
  • 100 ml ulja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • so i biber (po ukusu, probajte na kraju)

Foto: youtube/Home Made Recipes

Recept za pancerote kod kuće

Priprema:

U činiji pomešajte brašno i so. Kada sjedinite, rukama izmrvite kvasac. Potom tačno na mesto gde je stavljen kvasac sipajte vodu i mešajte ručnom mutilicom. Dodajte ulje pa sjedinite varjačom. Testo mesite u posudi dok ne formirate loptu, onda prelijte uljem otprilike jedna do dve kašike. Pokrijte testo kesom, a onda krpom i ostavite na toplom da naraste narednih 60 minuta.

Rernu ostavite da se greje na 40 stepeni oko pola sata. Za to vreme iseckajte pileće belo meso i pržite na vrelom ulju kako ne bi upijalo masnoću. Od začina dodajte so i biber, a onda sipajte pečurke koje ste prethodno izrendali i oprali. Kada je jelo skoro gotovo dodajte i pavlaku za kuvanje.

Testo prebacite na radnu površinu. Rastanjite ga oklagijom, a onda podelite na pet redova po četiri kockice. U sredinu testa stavite fil. Po želji dodajte kockicu kačkavalja. Testo zarolajte i pritisnite prstima kako se ne bi otvaralo. 

Pržite pancerote u dubokom ulju dok ne porumene sa obe strane.

Prijatno!

BONUS VIDEO: