AKO RAZMIŠLJATE ŠTA BRZO DA SPREMITE, OVAJ RUČAK JE PRAVA STVAR: Posno i jednostavno, SVI mogu da ga pripreme
IZVOR: Nevena Jakovljević - 20.03.2024 | 13:30
Ručak od povrća spreman očas posla.
Počeo je veliki Vaskršnji post 18. marta, to je jedan od četiri velika posta koji traje sedam nedelja i završava se pred Vaskrs. Post traje do 4. maja, a mnogi vernici žele da ga ispoštuju do kraja. Osim što je ovo period čišćenja od nezdrave hrane, potrebno je uzdržavati se od loših misli, ali i dela.
Na putu "čišćenja" od hrane, Republika vam predlaže jedan brz i jednostavan recept koji će vam pomoći da i danas imate spreman obrok, bez mnogo muke. U nastavku pogledajte recept za zapečen krompir sa šargarepom i pirinčem.
Sastojci:
- 500 grama krompira
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 100 grama opranog pirinča
- 400 mililitara vode
- mešavina začina
- 50 do 100 mililitara ulja
Foto: YouTube: Dacinaa Kuhinja
Priprema:
Krompir i šargarepu staviti u vodu nakon što ste oljuštili, a onda isecite na kolutove, malo deblje. Takođe, isecite i šargarepu. Luk isecite takođe na kolutove. Za ovaj recept vam je potrebna vatrostalna posuda. Na dno vatrostalne posude stavite red krompira. Preko krompira stavite i red crnog luka. Dodajte šargarepu koju ste isekli. Preko povrća stavite 100 grama opranog pirinča.
Preko pirinča stavite ostatak šargarepe. Na vrh jela poređajte ostatak krompira. U vodu dodajte mešavinu začina oko tri kašike istog. Krompir prelijete prvo tom vodom, a onda uljem. Na vrhu pospite još malo začinom. Pecite na 250 stepeni oko 30 minuta. Služite dok je još vruće.
Prijatno!