PASTA SA PRŠUTOM U SOČNOM SOSU: Miriše na domaće, brza ideja za večeru, od jednog tanjira SVI siti!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 21.03.2024 | 18:30


Zanimljiva kombinacija ukusa omiljena Srbima.

Foto: YouTube/Lako je kuvati
PASTA SA PRŠUTOM U SOČNOM SOSU: Miriše na domaće, brza ideja za večeru, od jednog tanjira SVI siti!

Pasta sa pršutom je možda neobična kombinacija ukusa, ali i te kako popularna, a sigurno će je voleti gurmani. Malo "jače" jelo posle koga će samo oni koji su imali naporan dan tražiti tanjir više. Intenzivan ukus hrane je ono što je mnogima s vremena na vreme potrebno kada želimo da se opustimo i uživamo u čarima kombinacije domaće i strane kuhinje.

U nastavku pogledajte recept za pastu sa pršutom u kremastom sosu za dve osobe.

Sastojci:

  • 150 grama pršute
  • pola crnog luka
  • kisela voda
  • maslinovo ulje
  • pavlaka za kuvanje (200 mililitara)
  • parmezan (100 grama)
  • testenina po želji

Foto: YouTube/Lako je kuvati

Pasta sa pršutom i sirom, recept

Priprema:

Zagrejte tiganj sa malo maslinovog ulja u njemu. Dodajte polovinu sitno naseckanog crnog luka i pržite oko pet minuta, a potom u to sipajte oko pet velikih kašika kisele vode. Dok se to krčka, malo promešajte, a onda iseckajte pršutu. Bitno je da pršuta bude iseckana na sitne kockice. 

Luk pržite dok ne poprimi tečnost u kojoj je, a treba da bude blago žute boje, a onda dodajte još oko dve kašike kisele vode. Tek onda, što je nakon nekih deset minuta, dodajte pršutu. Sve zalijte pavlakom za kuvanje. Tek kada je pavlaka za kuvanje skoro sjedinjena sa pršutom, dodajte rendani parmezan i mešajte dok se ne istopi. Dodajte prstohvat bibera, na kraju.

Stavite vodu da se greje, a kada provri sipajte makarone onoliko koliko želite. Ocedite makarone od viška tečnosti, prespite ih u posudu gde je sos i sve sjedinite.

Prebacite na tanjir i služite.

Prijatno!

BONUS VIDEO: