PROBAJTE OVO I KAJGANA ĆE ISPASTI SAVRŠENA: Trikovi koje moraju znati sve domaćice, zaboravićete na staru pripremu!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 22.03.2024 | 10:30
Najbolji način pripreme jaja.
Napraviti jaja na oko nije umetnost. Od mekanih do kremastih i do dobro skuvanih, cilj je napraviti jaja odnosno kajganu po sopstvenom ukusu. Srećom, Kimbal Musk, iskusni profesionalni kuvar, ponudio je nekoliko sjajnih smernica.
Ključni saveti
Razlog broj jedan zašto jaja na oko često ne ispadnu dobro je zato što ljudi ne vežbaju. Preporučuje da se upoznate sa receptom i usavršite tehniku. Takođe, kada pripremate jaja ne možete raditi više stvari istovremeno.
- Morate biti u totalnom fokusu. Nema multitaskinga jer morate da uradite kako treba - savetuje Kimbal Musk.
Pustite neku muziku u pozadini i usredsredite se na pripremu jaja. Možete čak uživati u tišini i nežno mešati po potrebi. Iskoristite ovaj trenutak kao pauzu od buke koja će vas verovatno pratiti ostatak dana, piše "24 sata hr".
Foto: pixabay.com
Važnost izbora tiganja
Čak i sa odličnim fokusom i detaljnim planom, jaja neće biti savršena ako tiganj nije visokog kvaliteta. Iako tiganji sa nelepljivim premazom mogu biti korisni, mnogi od njih sadrže hemikalije koje bi trebalo izbegavati. Bolje je biti siguran i pronaći tiganj sa keramičkim premazom. Bitno je posvetiti pažnju jajima, često mešati i pravilno nauljiti tiganj. Dodatno, postepeno smanjujte temperaturu tokom procesa kuvanja kako biste sprečili da se jaja zalepe za dno.
Obavezno isprobajte ove trikove i bićete oduševljeni rezultatima.