NAJBOLJI SOS NA SVETU SAVRŠEN ZA SVA JELA: Ima samo TRI sastojka, ne zna se da li je bolje uz meso ili pastu!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 22.03.2024 | 18:15
Uz ovaj recept, svako jelo postaje pravo kulinarsko remek-delo.
Marsela Hazan, čuvena italijanska kuvarica prepoznatljiva je po svojim izvanrednim kulinarskim delima koja su osvojila srca gurmana širom sveta. Među njenim mnogobrojnim receptima, posebno se ističe sos za testeninu koji je proglašen za najbolji na svetu. U pitanju je sos od paradajza koji se jednostavno priprema, a može obogatiti bilo koje jelo i dati mu poseban šmek i sočnost. Uz ovaj recept, svako jelo postaje pravo kulinarsko remek-delo.
Sastojci za sos koji svi vole
Da biste napravili ovaj svetski poznati sos, potrebno je samo četiri osnovna sastojka, a koja većina ima kod kuće.
Sastojci:
- 800 grama paradajza iz konzerve
- jedna glavica luka
- 70 grama maslaca
- so
Foto: Shutterstock
Priprema:
Hazanova je otkrila tajnu ovog neodoljivog sosa koji leži u jednostavnosti pripreme. Luk se oljušti i prepolovi, a zatim se stavlja u lonac zajedno sa maslacem i kratko proprži. Nakon toga se dodaje paradajz iz konzerve i sve se lagano kuva 45 minuta. Ono što je posebno zanimljivo je njena tvrdnja da ni luk ni ostali sastojci ne treba seckati, već ih je potrebno samo staviti da se kuvaju zajedno kako bi se ukusi sjedinili na savršen način, piše "Krstarica".
Marsela Hazan je svojim genijalnim pristupom kuvanju uspela da stvori sos koji je osvojio neprikosnoveno mesto u svetu kulinarske umetnosti. Njena jednostavnost i istančan ukus su ono što je ovaj sos učinilo posebnim i nezaboravnim.