NAJBOLJI KOLAČ SA MAKOM KOJI SE NE PEČE: Bez brašna i jaja sa mlevenim keksom je ultra SOČAN
IZVOR: Nevena Jakovljević - 22.03.2024 | 17:00
Ovo je recept za najbolji kolač koji ćete probati.
Pogledajte recept za sočan, brz i jednostavan kolač sa makom po najboljoj pripremi koju ćete naći. Kombinacija maka, mlevenog keksa i bele čokolade ne može biti loša, a kada se sve to sjedini, sigurno ćete uživati.
Sastojci:
- 600 mililitara mleka
- 150 grama šećera
- jedan vanilin šećer
- 200 grama margarina
- 50 grama griza
- 300 grama maka
- 300 grama mlevenog keksa
Glazura:
- 150 mililitara slatke pavlake
- 200 grama bele čokolade
Foto: YouTube/ Bokina kuhinja
Priprema:
U šerpu sipajte mleko i šećer, a onda i jedan vanilin šećer. Margarin malo iseckajte na kockice, a onda takođe dodajte u mleko. Sve stavite na ringlu, na srednju temperaturu da se zajedno kuva i mešajte ručnom mutilicom blagim pokretima. Mešajte dok se margarin ne otopi. U posebnu činiju stavite griz i mak zajedno. Kada su se margarin i mleko malo zakuvali, dodajte sjedinjen griz i mleko i mešajte ručnom mutilicom. Griz i mak kuvajte sve vreme dok vri i mešajte ručnom mutilicom. Kada se opet malo zakuvalo u smesu dodajte mleveni keks. Sve spojite i mešajte na niskoj temperaturi da ne zagori.
Za kolač vam je potrebna vatrostalna posuda. U nju prespite mak i keks. Varjačom zagladite i kašikom poravnajte.
U činiju stavite belu čokoladu izlomljenu na kockice i prelijte slatkom pavlakom. Sve rastopite, a onda time prelijte kolač. Sačekajte da se stegne, ili možete odmah jesti.
Prijatno!
BONUS VIDEO: