NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA: Zamirisaće vam ceo komšiluk, svi će vam tražiti parče JOŠ!
IZVOR: M.O. - 26.03.2024 | 07:15
Ako vam se ova verzija ne dopadne, u nastavku imate i stariju varijantu.
Nema te osobe koja ne voli miris dobro poznate pite sa jabukama. Pita sa jabukama je omiljena poslastica koja uvek podseća na bakinu kuhinju i toplinu doma. Ovaj jednostavan recept će vam omogućiti da brzo i lako napravite ukusnu pitu koja će vas svojim mirisom i ukusom vratiti u detinjstvo.
Sastojci:
- 2 jaja
- 4 jabuke
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanile u prahu
- 100 ml mleka
- 65 g šećera
- 45 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 80 g brašna
- 30 g badema u listićima (opciono)
Foto: youtube/printscreen/ Deli Cuisine
Priprema:
Umutiti sastojke i dodati jabuke
U posudi umutite jaja i šećer, dodajte so, vanilu u prahu i mleko. Zatim umešajte ulje i prosejano brašno, dodajte prašak za pecivo i ostavite smesu sa strane. Oljuštite i iseckajte jabuke, dodajte ih u smesu zajedno sa listićima badema i dobro promešajte.
Pecite pitu sa jabukama
Izlijte smesu u okrugao pleh obložen pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45-50 minuta. Po želji, možete je premazati džemom od kajsija kad se prohladi i posuti šećerom u prahu.
Pored ovog jednostavnog recepta, možete isprobati i nemačku pitu sa jabukama po receptu iz 1894. godine, što će dodatno obogatiti vaše kulinarsko iskustvo.
Foto: youtube/printscreen/ Einfache Rezepte
Sastojci:
- 100 g putera
- 200 g šećera u prahu
- 5 jaja
- kora limuna
- 250 g brašna
Za fil:
- 4 jabuke
- 3 jajeta
- 250 g kisele pavlake
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica cimeta
Priprema:
Puter umutite sa pola količine šećera u prahu, pa postepeno dodajte jaja. Posle svakog dodavanja umutite. Sipajte ostatak šećer i umutite, pa dodajte koru limuna i brašno. Sjedinite mikserom. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Jabuke očistite i isecite na kriške, pa poređajte po testu. Kiselu pavlaku umutite sa jajima, šećerom i cimetom. Sipajte preko jabuka. Pecite na 180°C oko 35 minuta.
BONUS VIDEO: