NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA: Zamirisaće vam ceo komšiluk, svi će vam tražiti parče JOŠ!


IZVOR: M.O. - 26.03.2024 | 07:15


Ako vam se ova verzija ne dopadne, u nastavku imate i stariju varijantu.

Foto: youtube/printscreen/ Deli Cuisine
NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA: Zamirisaće vam ceo komšiluk, svi će vam tražiti parče JOŠ!

Nema te osobe koja ne voli miris dobro poznate pite sa jabukama. Pita sa jabukama je omiljena poslastica koja uvek podseća na bakinu kuhinju i toplinu doma. Ovaj jednostavan recept će vam omogućiti da brzo i lako napravite ukusnu pitu koja će vas svojim mirisom i ukusom vratiti u detinjstvo.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 4 jabuke
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica vanile u prahu
  • 100 ml mleka
  • 65 g šećera
  • 45 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 80 g brašna
  • 30 g badema u listićima (opciono)

Foto: youtube/printscreen/ Deli Cuisine

Ovaj recept za pitu sa jabukama morate probati

Priprema:

Umutiti sastojke i dodati jabuke
U posudi umutite jaja i šećer, dodajte so, vanilu u prahu i mleko. Zatim umešajte ulje i prosejano brašno, dodajte prašak za pecivo i ostavite smesu sa strane. Oljuštite i iseckajte jabuke, dodajte ih u smesu zajedno sa listićima badema i dobro promešajte.

Pecite pitu sa jabukama
Izlijte smesu u okrugao pleh obložen pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45-50 minuta. Po želji, možete je premazati džemom od kajsija kad se prohladi i posuti šećerom u prahu.

Pored ovog jednostavnog recepta, možete isprobati i nemačku pitu sa jabukama po receptu iz 1894. godine, što će dodatno obogatiti vaše kulinarsko iskustvo. 

Foto: youtube/printscreen/ Einfache Rezepte

Stari recept za pitu sa jabukama

Sastojci:

  • 100 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 5 jaja
  • kora limuna
  • 250 g brašna

Za fil:

  • 4 jabuke
  • 3 jajeta
  • 250 g kisele pavlake
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica cimeta

Priprema: 

Puter umutite sa pola količine šećera u prahu, pa postepeno dodajte jaja. Posle svakog dodavanja umutite. Sipajte ostatak šećer i umutite, pa dodajte koru limuna i brašno. Sjedinite mikserom. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Jabuke očistite i isecite na kriške, pa poređajte po testu. Kiselu pavlaku umutite sa jajima, šećerom i cimetom. Sipajte preko jabuka. Pecite na 180°C oko 35 minuta. 

BONUS VIDEO: