ISKORISTITE BAJATI HLEB NA NAJBOLJI NAČIN: Napravite PITU oko koje će se svi u kući otimati za JOŠ!


IZVOR: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ - 01.04.2024 | 07:15


Oduševićete se koliko je ukusna.

Foto: youtube/printscreen/ Kuhinja Sunčane Staze
ISKORISTITE BAJATI HLEB NA NAJBOLJI NAČIN: Napravite PITU oko koje će se svi u kući otimati za JOŠ!

Kada vam preostane bajati hleb, umesto da ga bacite, možete ga iskoristiti za pravljenje ukusne i neobične pite punjene sirom i šunkom. Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a sastojci su pristupačni i ne zahtevaju velika ulaganja.

Sastojci za pripremu pite od hleba

Foto: youtube/printscreen/ Kuhinja Sunčane Staze

Savršena pita od hleba koju će svi obožavati

Za ovu neobičnu pitu od hleba punjenu sirom i šunkom, biće vam potrebno:

  • 10 kriški hleba,
  • 1 jaje,
  • 130 g parmezana,
  • 100 ml mleka,
  • 100 g šunke,
  • 100 g tvrdog sira,
  • 2-3 čeri paradajza,
  • malo origana
  • 1 kašika maslinovog ulja.

Pripremite ovu pitu od hleba korak po korak: 

Prvo, u posudi pomešajte iseckani hleb i prelijte ga mlekom. Dodajte 60 g parmezana, jaje i malo soli. Dobro sjedinite smesu, a zatim je podelite na dva dela. Zatim, u tiganj utisnite polovinu smese sa hlebom, ravnomerno raspoređujući da prekrije dno tiganja. Preko toga stavite šunku, sir, isečene čeri paradajze i pospite origanom i preostalim parmezanom. Na kraju, prekrijte sve drugom polovinom smese od hleba, lepo je raspoređujući i utiskujući.

Pecite i poslužite

Pitu pecite na umerenoj temperaturi dok lepo ne porumeni sa obe strane. Kada je ispečena, izvadite je iz tiganja, ostavite da se malo prohladi, a zatim je isecite na komade i poslužite.

Ovo je idealan način da iskoristite hleb koji biste vrlo verovatno bacili. 

BONUS VIDEO: