ISKORISTITE BAJATI HLEB NA NAJBOLJI NAČIN: Napravite PITU oko koje će se svi u kući otimati za JOŠ!
IZVOR: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ - 01.04.2024 | 07:15
Oduševićete se koliko je ukusna.
Kada vam preostane bajati hleb, umesto da ga bacite, možete ga iskoristiti za pravljenje ukusne i neobične pite punjene sirom i šunkom. Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a sastojci su pristupačni i ne zahtevaju velika ulaganja.
Sastojci za pripremu pite od hleba
Foto: youtube/printscreen/ Kuhinja Sunčane Staze
Za ovu neobičnu pitu od hleba punjenu sirom i šunkom, biće vam potrebno:
- 10 kriški hleba,
- 1 jaje,
- 130 g parmezana,
- 100 ml mleka,
- 100 g šunke,
- 100 g tvrdog sira,
- 2-3 čeri paradajza,
- malo origana
- 1 kašika maslinovog ulja.
Pripremite ovu pitu od hleba korak po korak:
Prvo, u posudi pomešajte iseckani hleb i prelijte ga mlekom. Dodajte 60 g parmezana, jaje i malo soli. Dobro sjedinite smesu, a zatim je podelite na dva dela. Zatim, u tiganj utisnite polovinu smese sa hlebom, ravnomerno raspoređujući da prekrije dno tiganja. Preko toga stavite šunku, sir, isečene čeri paradajze i pospite origanom i preostalim parmezanom. Na kraju, prekrijte sve drugom polovinom smese od hleba, lepo je raspoređujući i utiskujući.
Pecite i poslužite
Pitu pecite na umerenoj temperaturi dok lepo ne porumeni sa obe strane. Kada je ispečena, izvadite je iz tiganja, ostavite da se malo prohladi, a zatim je isecite na komade i poslužite.
Ovo je idealan način da iskoristite hleb koji biste vrlo verovatno bacili.