DA BI PATIŠPANJ BIO MEKAN MORATE URADITI OVO: Samo profesionalci znaju tu TAJNU
IZVOR: Nevena Jakovljević - 02.04.2024 | 10:49
Napraviti savršen patišpanj može biti izazov, ali uz pravi recept i tehnike, svako može napraviti ukusan i mekan koji će oduševiti ukućane.
Patišpanj je osnova mnogih ukusnih torti, ali njegova priprema može biti izazovna čak i za iskusne domaćice. Međutim, uz pravi recept i tehnike, možete napraviti savršen patišpanj koji će svima uspeti.
Sastojci za savršen patišpanj
Potrebno vam je:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Recept za savršen patišpanj
Prvo, odvojite belanca od žumanaca i umutite belanca u čvrst sneg. Zatim postepeno dodajte žumanca i nastavite da mutite. Dodajte šećer i sjedinite mikserom. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i lagano promešajte špatulom.
Foto: YouTube/ Bokina kuhinja
Sipajte smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Kada je patišpanj spreman, možete ga proveriti čačkalicom i ostavite da se ohladi nekoliko minuta pre služenja, prenosi "Espreso".
Recept za savršen patišpanj - Saveti i trikovi
Kod pravljenja patišpanja važno je da se pridržavate svakog koraka recepta, ali takođe je bitno da imate na umu nekoliko trikova kako biste bili sigurni da će patišpanj ispasti savršen. Na primer, korisno je znati da je važno da se belanca umute u čvrst sneg pre dodavanja ostalih sastojaka, kako bi patišpanj bio vazdušast i mekan.
Sledite ovaj recept i savete kako biste bili sigurni da će vaš patišpanj uvek ispasti fantastično.