POSNI KOLAČ SA DŽEMOM - RECEPT NA ČAŠE: Mirisaće cela KUĆA, eksplozija ukusa!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 02.04.2024 | 14:10


Uživaćete u ukusu, a i u mirisu.

Foto: YouTube/ Mijesi peci sijeci Moja kuhinjica
POSNI KOLAČ SA DŽEMOM - RECEPT NA ČAŠE: Mirisaće cela KUĆA, eksplozija ukusa!

Ove godine proslavljavmo Vaskrs 5. maja, nešto kasnije nego inače, a svi znaju da pre tog datuma postoji period posta. Ove godine post je počeo u martu i trajaće sve do 4. maja. U skladu sa tim, mnogima su neophodni recepti i ideje šta bi mogli da pripreme kada im se jede nešto slatko. Mi vam predlažemo brz i jednostavan recept na čaše, a u pitanju je kolač sa džemom i orahom koji će vam se sigurno svideti. Priprema nije zahtevna, a vi ćete ubrzo imati ovu poslasticu na trpezi.

U nastavku pogledaj kako da pripremite posni kolač sa džemom i orahom kod kuće.

Sastojci:

  • 2 čaše brašna
  • polovina praška za pecivo
  • kašika cimeta
  • 2 čaše šećera
  • 2 kašike džema po izboru + džem za premazivanje
  • pola čaša ulja
  • 1 čaša vode
  • 2 izrendane jabuke
  • 3 kašike mlevenih oraha

Foto: YouTube/ Mijesi peci sijeci Moja kuhinjica

Recept za posni kolač sa džemom

Priprema:

U činiju direktno prosejte brašno i polovinu praška za pecivo. Potom dodajte cimet i šećer, a onda sve sjedinite ručnom mutilicom. U praškastu smesu dodajte džem po izboru. Sada slede mokri sastojci te dodajte vodu i ulje. Sve sjedinite ručnom mutilicom. Jabuku ne morate ljuštiti od kore, već je tako izrendajte i tako dodajte u smesu. Sve sjedinite kašikom. Pleh nauljite, potom pospite brašnom, pa višak otklonite. Izlijete smesu koju ste napravili. Smesu zagladite i pečete dok gornja kora ne postane zlatna. Gornji sloj kolača premažite džemom, a onda pospite mlevenim orasima.

Uživajte!

BONUS VIDEO: