ZBOG OVOGA NIKAKO NE TREBA DODAVATI MLEKO U OMLET: Pravite kobnu grešku, a ovaj recept je fantazija!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 05.04.2024 | 18:30


Ovo je razlog zašto nikada ne treba dodavati mleko u omlet!

Foto: shutterstock
ZBOG OVOGA NIKAKO NE TREBA DODAVATI MLEKO U OMLET: Pravite kobnu grešku, a ovaj recept je fantazija!

Kada je reč o pripremi omleta, mnogi ljudi imaju svoje sopstvene teorije o tome kako ga najbolje napraviti. Neki ljudi tvrde da mleko čini omlet kremastijim, dok drugi tvrde da menja ukus na nepoželjan način.

Uobičajeno je da se mleko dodaje jajima kako bi omlet dobio kremastiju teksturu. Međutim, ovo može dovesti do neočekivanog rezultata - ukus omleta će biti zamaskiran, čineći ga sličnim pire krompiru. Dakle, ako želite da doživite pravi ukus jaja i ostalih sastojaka, možda je najbolje izostaviti mleko.

Recept za omlet za letnji period

Sastojci:

  • šest jaja
  • jedan luk
  • 100 g šunke
  • jedna paprika
  • 70 g kačkavalja
  • tri šampinjona
  • ulje
  • vlašac
  • peršun
  • so, biber

Foto: unsplesh.com

Recept za omlet sa povrćem

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni, a posudu za pečenje premažite uljem ili maslacem. Na tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno seckani luk, pustite da poprimi boju, pa dodajte i papriku i šampinjone i dinstajte pet minuta. Na dno posude za pečenje stavite sitno seckanu šunku i dinstano povrće. U većoj posudi pomešajte jaja, začinite seckanim vlašcem, posolite i dodajte ostale začine po ukusu. Prelijte jaja preko povrća i šunke, pa ubacite posudu u zagrejanu rernu na 15 minuta. Potom izvadite posudu, preko omleta narendajte kačkavalj, pa vratite u rernu još par minuta dok se sir ne rastopi. Nakon toga ga izvadite iz posude, pospite sitno seckani peršunom i poslužite dok je još topao.

BONUS VIDEO: