NAJBOLJI RECEPT ZA BELU ČORBU: Super ukusna i prepuna vitamina (VIDEO)


IZVOR: Aleksandar Novaković - 09.04.2024 | 07:15


Ovaj recept za belu čorbu morate danas da probate!

Foto: youtube/Home Made Recipes
NAJBOLJI RECEPT ZA BELU ČORBU: Super ukusna i prepuna vitamina (VIDEO)

Ako tražite proveren recept, koji nikada ne omane, bela čorba je savršen izbor. Ukus je fantastičan, a čorba je prepuna vitamina i bez problema može da prođe i kao zaseban obrok.

Predstavljamo vam proveren recept koji ni za početnike neće predstavljati problem.

Sastojci:

  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 2 šargarepe
  • 1 paštrnak
  • 1 koren peršuna
  • 1 krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 kašika suvog začina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 – 2 žumanca (zavisno kako volite, za prvi put stavite jedno)
  • 150 gr kisele pavlake
  • peršunov list

Foto: YouTube/printscreen/ Kuhinja za 10

Recept za belu čorbu

Način pripreme:

Sitno iseckati crni luk, možete i da ga izblendirati ili izrendate, jer je tako mnogo sitniji, te se brže izdinsta i ne vidi se u čorbi. Luku dodati čašu vode i kašiku začina, pa staviti da se dinsta. Za to vreme pripremati belo meso i povrće.

Belo meso iseckati na sitne kockice i dodati uz luk kada je čaša vode isparila. Naliti opet čašu vode kada dodate meso, pa ostaviti da se dinsta.

Šargarepu, paštrnak, koren peršuna i krompir očistiti i sitno iseckati. Kada je isparila skoro sva voda kada iz dinstanog luka i meso - sipajte povrće, pa nalijte 2 litra vode. Dodajte so i ostavite da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se tako kuva dok sve ne omekša. Povremeno promešajte.

Kada se sve dobro skuvalo i omekšalo, dolijte vode koliko mislite da treba, ako više volite gušću sipajte manje i obrnuto. Opet vratite na vatru da provri. Za to vreme umutite žumance sa pavlakom.

Kada čorba provri sklonite sa vatre, pa dodajte smesu od jaja i pavlake. Polako sipajte i mešajte. Iscedite sok od limuna i dodajte u čorbu. Na kraju, možete čorbu da pospete seckanim peršunom.

BONUS VIDEO: