KAKO DA SE HLEB NE UBUĐA I OSTANE SVEŽ I POSLE NEKOLIKO DANA? Jednu namirnicu morate da stavite u kesu


IZVOR: Aleksandar Novaković - 09.04.2024 | 11:40


Koliko puta vam se dogodilo da ujutru kupite hleb, a on je već uveče suv kao barut, a narednog dana već počinje da se pojavljuje buđ?

Foto: YouTube/Moj Kutak
KAKO DA SE HLEB NE UBUĐA I OSTANE SVEŽ I POSLE NEKOLIKO DANA? Jednu namirnicu morate da stavite u kesu

Neminovno je da hleb brzo gubi svežinu, ali postoje i načini da se taj proces uspori.

Kao i uvek, rešenje je veoma jednostavno, a tajna se krije u jednoj namirnici.

Kako navodi influenserka Sofi Hinčlif, koja je poznata po svojim savetima za kuću, ukoliko ne želite da se hleb brzo ubuđa, potreban vam je celer.

- Kako bi produžila hlebu vek trajanja ja koristim celer. Tako se hleb ne suši i ne hvata buđ rekla je Sofi pa zatim objasnila šta treba da uradite.

Nutricionisti savetuju da hleb čuvate na sobnoj temperaturi, i to u kutiji za hleb, ili platnenoj kesi. U proseku, hleb počinje da drastično gubi svežinu posle 2,3 dana čuvanja na sobnoj temperaturi.

Foto: YouTube/Moj Kutak

 

 

A sve što treba da uradite da biste sačuvali svežinu hleba je da u kesu u kojoj ga čuvate, dodate nekoliko grančica celera.

Ovo je jednostavno, a istovremeno i veoma jeftino rešenje.

Ništa vas ne košta da probate, zar ne? 

Da podsetimo, simptomi koji se mogu izazvati kada pojedete buđav hleb su: prekomerno znojenje, povraćanje, slabost mišića, glavobolja i drhtanje. 

Istina je da vam se ništa strašno neće desiti ako pojedete malo količinu, ali opet zavisi od organizma kako će ko odreagovati na to. 

Zbog toga je najbolje rešenje da hleb koji je počeo da buđavi odmah bacite...

 

BONUS VIDEO: