PLJESKAVICE OD TIKVICA UVEK SU U MODI: Ultra brzo jelo kada nemate ideju šta biste spremali, super predlog za večeru!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 09.04.2024 | 16:40
Jelo od tikvica i krompira koje svi vole.
Tikvice su omiljen sastojak mnogih jela, a posebno popularno povrće kada dođu topli dani i treba nam nešto lagano. Recept za pljeskavice od tikvica nisu nešto sa čime se niste do sada susretali, ali uz pravu kombinaciju povrća biće mnogo ukusnije nego do sada. Potrebno je da sastojke izrendate, a onda sjedinite u činiji. Po želji možete dodati začine, a najbolje je da to bude so i biber.
Pogledajte recept za pljeskavice od tikvica, krompira i šargarepe.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 2 krompira
- 1 šargarepa
- 100 grama kačkavalja
- 3 - 4 praziluka
- 2 jaja
- 1 čen belog luka
- 2 kašike griza
Foto: YouTube/Simple menu
Priprema:
Tikvice oljušite od kore i ocedite od viška tečnosti. Dva krompira narendajte na krupno rende. Krompir takođe ocedite, a onda narendajte i šargarepu. Oceđene tikvice rasporedite u činiju zajedno sa šargarepom. Potom izrendajte kačkavalj takođe na krupno rende. Pera od luka iseckajte sitno. Luk i krompir takođe dodajte smesi. Potom dodajte dva cela jaja. Posolite i pobiberite po želji i dodajte sitno seckan čen belog luka. U smesu dodajte dve kašiike griza. Sjedinite sve kašikom. Ostavite 20 minuta tako (pokriveno kesom ili folijom).
Nakon 20 minuta rukama oblikujte pljeskavice. Stavite tiganj da se greje na srednju temperaturu. Dodajte ulje ili mast. Kada se zagrejalo ređajte pljeskavice u to. Pržite sa obe strane tri do četiri minuta. Kada porumene, okrećite ih. Stavite ih na ubrus da ce ocede od viška tečnosti.
Prijatno!