DOMAĆE KIFLICE SA PICA NADEVOM: Recept koji će oduševiti SVE, caka je u jednom SASTOJKU!
IZVOR: M.O. - 14.04.2024 | 07:15
Ove kiflice će vam se sigurno svideti.
Ako tražite savršen recept koji će obradovati sve ukućane, domaće kiflice punjene pica nadevom su pravi izbor. Ovo jelo osvaja svojom mekoćom, dok miris podseća na italijanske specijalitete. Dodatna prednost ovog recepta je što kiflice dugo ostaju mekane, pa ih možete pripremiti veče pre i uživati u njima za doručak.
"Tajni" sastojak koji daje na ukusu jeste krem sir. Dovoljno je samo par kašika kako bi vaše testo bilo savršeno mekano ali i mnogo jačeg ukusa.
Foto: youtube/printscreen/Ricette Fatte In Casa
Sastojci:
Za testo:
- 15 g kvasca
- 200 ml mlake vode
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 50 ml hladnog mleka
- 50 ml ulja
- 600 g brašna
- četiri kašike krem sira
Za nadev:
- Pasirani paradajz
- Rendana mocarela
- Šunka, salama, kobasice
- Origano.
Priprema:
1. Priprema testa: Kvasac pomešajte sa toplom vodom i kašičicom šećera, pa dobro razmutite. Dodajte hladno mleko, ulje i celo jaje, i četiri kašike krem sira, pa dobro ulupajte smesu. Lagano dodajte brašno, malo posolite i mesite dok ne dobijete glatko testo. Ostavite testo da odstoji oko dva sata.
2. Kada je testo nadošlo, malo ga premesite i podelite na dva dela. Razvucite svaki deo oklagijom, zatim ih iseckajte na 12 jednakih trouglova.
3. Punjenje kiflica: Svaki trougao premažite pasiranim paradajzom u koji ste dodali origano, zatim dodajte šunku, kobasicu i sir, i urolajte kiflice. Pre pečenja, pokrijte ih i ostavite da odstoje oko 20-ak minuta.
4. Premažite kiflice smesom od jednog žumanca i kašike pavlake za kuvanje, a zatim ih pospite rendanom mocarelom odozgo.
5. Pečenje: Pecite kiflice na 200°C oko 20 minuta, dok ne dobiju lepu zlatno smeđu boju.
Uživajte u ovim ukusnim kiflicama punjenim pica nadevom koje će zasigurno postati omiljeni doručak vaše porodice.