OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Tajnu pripreme vam ne bi svako otkrio, evo u čemu je CAKA


IZVOR: Nevena Jakovljević - 16.04.2024 | 07:15


Da bi šopska salata bila najbolja do sada, ključ je u začinima.

Foto: Shutterstock
OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA ŠOPSKU SALATU: Tajnu pripreme vam ne bi svako otkrio, evo u čemu je CAKA

Sigurno se pitate na kakav to poseban i drugačiji način može da se pripremi šopska salata. Mnogi veruju da se u tu salatu stavlja samo krastavac, paradajz i sir, ali zapravo, čari su u pravim začinima i dodatku ulja. Možda za sledeću kombinaciju ukusa niste čuli, ali ako samo jednom spremite salatu na ovaj način, u budućnosti ćete je praviti ovako i uživaćete!

U nastavku pogledajte recept za šopsku salatu bez koje su nezamisliva mnogobrojna srpska jela.

Sastojci:

  • 3 paradajza
  • 2 krastavca
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 1 crni luk
  • 150 grama sira
  • prstohvat crvene paprike
  • malo bibera
  • 2 kašike ulja

Foto: YouTube/ Recepttura

Recept za šopsku salatu

Priprema:

Povrće prvo operite.

Paradajz isecite na polovine, a onda na male kockice. Potom krastavac oljuštite od kore, iseckajte na polovine, a onda na sitne kockice. Sjedinite paradajz i krastavac u činiju. Zelenu i crvenu papriku oljuštite od koštica, a onda je takođe iseckajte što sitnije. Luk oljuštite, a onda ga ili izbelendajte u blenderu, ali da ostanu komadi, ili naseckajte nožem. Preporuka je da birate neki tvrdi sir da biste mogli da ga seckate na kockice, a da se ne raspadne. Sastojke sjedinite u jednoj činiji i lepo posolite. Dodajte prstohvat crvene, ljute paprike na vrh. Takođe, za lepši ukus dodajte malo bibera i dve kašike ulja. Ponovo sve sjedinite. Salatu služite kao dodatak mesu ili nekom kuvanom jelu. Takođe, možete je jesti samo uz hleb kada vreme bude još toplije, a vama je potrebno nešto osvežavajuće.

BONUS VIDEO: