RECEPT ZA CIMET ROLNICE SA VOĆEM: Mnogo laganija varijanta poslastice koja se TOPI u ustima, oduševiće sve!


IZVOR: M.O. - 17.04.2024 | 07:15


Kada ih jednom budete napravili, pravićete stalno.

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/Radine Poslastice
RECEPT ZA CIMET ROLNICE SA VOĆEM: Mnogo laganija varijanta poslastice koja se TOPI u ustima, oduševiće sve!

Ukoliko volite rolnice sa cimetom, ova varijanta sa sezonskim voćem će vas osvojiti svojom jednostavnom pripremom i neodoljivim ukusom. 

Najbolje od svega je to što je ova varijanta idealna za letnji period jer nije toliko teška, već lagana. 

Vazdušaste rolnice sa osvežavajućim voćem i dodatkom soka od limuna su idealne za sve ljubitelje slatkiša

Foto: YOUTUBE/PRINTSCREEN/Radine Poslastice

Rolnice sa voćem su idealna zamena "cimet rolnica" tokom toplijih dana

RECEPT ZA ROLNICE ZA VOĆEM

Sastojci za testo:

  • 1 šolja mleka
  • 100 grama šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 50-70 grama brašna, po potrebi
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 4 kašike putera, otopljenog
  • prstohvat soli
  • kašičica cimeta


Sastojci za fil:

  • 1 šolja seckanih jagoda, malina, borovnica, kupina (po izboru)
  • 3 kašike džema (najbolje od istog voća)


Priprema:

  • Rastopiti suvi kvasac u mlakom mleku uz dodatak malo šećera i ostaviti da odstoji desetak minuta.
  • Pomešati preostalo mleko, šećer i razmućeni kvasac, cimet i dodati otopljeni puter, so i brašno te zamesiti glatko testo. Ostaviti da odstoji oko 20 minuta.
  • Razvaljati testo u pravougaonik, iseći na trake, premazati džemom i posuti voćem po želji. Motati trake u rolnice i ređati u posudu za pečenje.
  • Peći na 180 stepeni oko pola sata, a zatim ostaviti da se ohlade.

  • Ove voćne rolnice mogu se dodatno ukrasiti šećerom u prahu ili voćnim kremom, a mogu biti odličan izbor za doručak, desert ili užinu uz omiljeni napitak. Uživajte u jednostavnoj pripremi i neodoljivom ukusu ovih mekanih voćnih rolnica!

    BONUS VIDEO: