UKUS KOJI NAS PODSEĆA NA DETINJSTVO: Najsočnije ćufte u paradajz sosu (VIDEO)
IZVOR: Aleksandar Novaković - 18.04.2024 | 07:15
Obožavali smo ih kada smo bili mali, a volimo ih i danas - jer to su neodoljive ćufte u paradajz sosu.
Jednostavne su, a tako ukusne i one malo starije podsećaju na nezaobilazne ekskurzije.
Uostalom, i ovde važi isto pravilo kao i za pasulj - što je veća količina, ukus je bolji.
Naravno, uz ćufte obavezno ide pire, ali možete da ih kombinujete i sa barenim kromirom ili pirinčem.
Svako ima svoju varijantu omiljenih ćufti, a mi vam predlažemo recept koji uspeva čak i početnicima.
Sastojci i priprema:
- 800 gr. mlevenog mesa
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- peršunovo lišće
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- malo bibera
- 1 kašičica sitne crvene paprike
- 3 kašičice hlebnih mrvica (prezle)
- malo narendanog muskantnog oraščića
Izmešajte sve sastojke pa rukama pravite ćufte, uvljajte u prezle.
(100 gr. koje sam dole navela).
- 100 gr. prezli
- 5 kašika ulja
Pržite ćufte 3-4 minute s jedne i 3-4 minute s druge strane. Izvadite ih na tanjir pa u to ulje dodajte luk i sve ostale sastojke koji su navedeni ispod. Pratite video recept.
Ćufte vratite u sos i na laganoj temperaturi krčkajte oko pola sata.
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 kašika brašna
- 400 ml. kuvanog paradajza
- oko 800 ml. vode
- 1 kašika soja sosa
- muskantni oraščić
- so
Pogledajte video sa detaljnim uputstvom za pripremu:
BONUS VIDEO: