NAJLEPŠI BUREK NA TURSKI NAČIN PO RECEPTU AJSENUR ALTAN: Spreman za 15 minuta, obavezno probajte!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 17.04.2024 | 19:30
Ajsenur ima odličan recept za burek koji morate spremati.
Ajsenur Altan je popularna jutjuberka koja je predstavila jedan od najboljih recepata za pripremu bureka. Za razliku od klasičnog načina pripreme u pekari, Ajsenur ga sprema u tiganju, čime postiže manje masnu teksturu. Ovaj recept je posebno primamljiv jer se burek sprema za samo 15 minuta, što ga čini idealnim izborom za brz i ukusan doručak.
Sastojci:
- kore za pitu
- 1 jaje
- 1/3 šolje mleka
- 1/3 šolje biljnog ulja + još za pečenje
- 200 g feta sira ili sitnog sira
- 1 kašičica seckanog peršuna
Foto: YouTube/Songülün Lezzet Durağı
Priprema:
Prvo je potrebno dobro promešati sir i peršun, uz dodatak po želji malo mocarele u sir. Zatim umutite jaje i dodajte mu mleko i biljno ulje, te dodajte mešavinu sira i peršuna. Sve dobro promešajte.
Zatim podmažite tiganj i ređajte kore duž ivica, tako da prekriju polovinu dna tiganja. Nanesite deo pripremljenog fila preko kora, ravnomerno sve prekrijte.
Sledeći korak je cepkanje i gužvanje kora, koje se zatim umaču u fil i ređaju po tiganju. Nakon toga, počnite da preklapate burek delovima kora koje vire preko ivica tiganja, mažući ih filom. Na kraju prelijte ostatkom fila.
Pokrijte tiganj i pecite na ringli dok burek ne porumeni, zatim ga okrenite i pecite još malo.
Na kraju, poslužite burek uz hladan jogurt, za potpuni užitak.
Ovaj jednostavan recept omogućava da uživate u domaćem bureku sa manje truda i vremena potrebnog za pripremu, a rezultat je ukusan i hrskav burek koji će vas oduševiti svojim jednostavnim, a bogatim ukusom.
(GLOSSY, T.S.R.)