NAJUKUSNIJI PILEĆI MEDALJONI: Bolji od pohovanih, uvek ćete ih spremati na ovaj način (VIDEO)
IZVOR: Aleksandar Novaković - 25.04.2024 | 07:15
Pileći medaljoni su uvek dobra ideja za ručak, a sada vam predlažemo recept koji će vam se sigurno svideti.
Medaljone možete kombinovati sa drugim jelima, a i odlično se slaže uz razne sosove.
Sastojci i priprema:
(ako vam je puno možete praviti pola mere)
- oko 800 - 900 gr. belog, pilećeg mesa (može i od karabatka ili ćureće)
- 4 jaja
- 1 kašika senfa
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica origana
- ravna kašičica karija
- na vrh kašičice bibera
- 1,5 kašičica soli
- pola kašičice belog luka u prahu
- 4 kašike brašna (ja sam stavila 2 kukuruznog i 2 belog)
- malo tucane paprike (ne mora ako nemate)
- pola kesice praška za pecivo 5 gr.
- 200 - 250 ml. ulja (zavisi od zapremine tiganja
Začine možete dodati po ukusu, ne mora ovako kao iz recepta. Čak samo da stavite so, biber, malo vegete i peršunovog lišća biće supeer ukusno.
Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica, dodajte meso i prekrijte pa ostavite najmanje sat vremena u frižideru a može i preko noći.
Kašikom vadite smesu i spuštajte u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu ringle. Prže se oko 4 minuta s jedne i 4 minuta s druge strane.
Prijatno!
Pogledajte video sa uputstvom za pripremu: